Tizen TV SDK 1.0 Beta vrijgegeven door Samsung

TIZEN-HDTV-1024x743 Tizen TV SDK 1.0 Beta vrijgegeven door Samsung

Samsung heeft ondertussen wel duidelijk gemaakt dat Tizen serious business is. Van smartphones tot auto’s en TV’s, de Koreanen hebben het liefste dat hun eigen besturingssysteem al onze apparaten gaat aandrijven. Maar voordat het zover is moet er nog heel wat gebeuren op het gebied van development en wie speelt hier nou een belangrijkere rol in dan developers zelf?

Of dat er grote aantallen ontwikkelaars mee gaan doen met de Tizen hype valt nog te bezien, maar Samsung staat in ieder geval klaar om nieuwe developers te faciliteren in hun programmeer kunsten. Vanaf vandaag is het namelijk mogelijk om gebruik te maken van de beta versie van de Tizen TV SDK waarmee applicaties kunnen worden geschreven voor televisies of bestaande apps kunnen worden overgezet naar een TV platform.

Momenteel zijn er nog geen TV’s die op Tizen draaien, maar iets zegt ons dat we bij de volgende generatie smart TV’s van Samsung wel op het eigen besturingssysteem van Samsung kunnen rekenen. Het vrijgeven van de SDK voordat er Tizen TV’s beschikbaar zijn is een vrij logische zet. Tegen de tijd van dat Tizen televisies op de markt komen zal er waarschijnlijk al een flink arsenaal aan applicaties klaar staan voor nieuwe gebruikers.

Galaxy deal tips

Praat mee