T-Mobile Galaxy Avant uit op 30 Juli – quad-core low-end smartphones zien het daglicht

Weet je nog toen de Galaxy S2 uitkwam zo’n kleine 3 jaar geleden? Het was een van de eerste smartphones met een dual-core (!) processor, iets wat voorheen eigenlijk alleen maar van toepassing was op computers en laptops. Niet lang daarna kwamen natuurlijk de quad-core (S3, S4, S5) en zelfs octa-core high-end toestellen waar je natuurlijk meteen de hoofdprijs voor betaald.

Maar gelukkig voor de consument die een beetje op de centjes moet letten is het tijdperk van ‘goedkope’ maar toch razendsnelle smartphones aangebroken. Op de Amerikaanse T-Mobiel support pagina is namelijk de gloednieuwe Samsung Galaxy Avant opgedoken, een low-budget smartphone met een heuse 1,2 GHz quad-core processor aan boord.

Hoewel er geen groots evenement of marketing stunts aan te pas zijn gekomen verdient de Galaxy Avant toch een melding op onze nieuwspagina. Het toestel heeft namelijk stilletjes haar weg gevonden naar de consument die wil mee snoepen van de laatste smartphone snufjes maar die geen zin heeft om hier meteen €600+ voor neer te leggen.

182785-galaxyavantspecs-660x725 T-Mobile Galaxy Avant uit op 30 Juli - quad-core low-end smartphones zien het daglicht

avant1-660x635 T-Mobile Galaxy Avant uit op 30 Juli - quad-core low-end smartphones zien het daglicht

Onder de motorkap vinden naast de 1,2 GHz quad-core processor een bescheiden 4.5 inch qHD display, 1,5 GB RAM, 16 GB geheugen (uitbreidbaar met een 64 GB microSD kaart) 4G/LTE, Android 4.4 KitKat en andere snufjes zoals Samsung Easy Mode en Motion UX.

Over de prijs is nog niks bekend gemaakt maar op de T-Mobile pagina wordt meer dan eens gesproken over een ‘affordable’ (betaalbaar) toestel. Dus wij gokken op een bescheiden prijskaartje van (omgerekend) onder de €200,-

De release voor 30 Juli is vooralsnog alleen in Amerika maar de kans bestaat dat ook Europa mee mag genieten van de de nieuwe low-end rage 😉

(via)

 

Galaxy deal tips

Praat mee