Samsung stopt ontwikkeling van Knox beveiligingspakket (update: nope)

Update: in tegenstelling tot het hieronder vermelde, is Samsung zeker niet van plan te stoppen met haar Knox beveiligingssysteem. Meer informatie, inclusief Samsung’s officiële reactie, vind je HIER.

Oorspronkelijke bericht:

Nog maar een paar maanden geleden lanceerde Samsung versie 2.0 van haar Knox beveiligingspakket. En nu stopt het bedrijf met de ontwikkeling ervan. Google mag het stokje overnemen.

samsung-knox-android-l-beveiliging Samsung stopt ontwikkeling van Knox beveiligingspakket (update: nope)

Tijdens de Google’s recente I/O evenement werd duidelijk dat Knox de basis vormt voor het nieuwe beveiligingssysteem dat zich richt op zakelijke gebruikers, Android for Work. Deze zal vanaf de volgende versie van Android, de ‘L’ versie, een standaard onderdeel worden van het besturingssysteem.

Knox als zelfstandig platform wordt niet meer verder ontwikkeld – hooguit voor toekomstige versies van het Tizen besturingssysteem – en het is aan Google om verder te bouwen op het werk dat Samsung begonnen is.

Al met al een opvallende ontwikkeling, en de eerste grote stap die voort lijkt te komen uit de deal die Samsung en Google een half jaar geleden sloten. Samsung heeft met Knox al een hoop bereikt – zo werd het systeem al goedgekeurd door onder andere Britse en Amerikaanse overheden, en ontving het de common criteria certificatie.

Is het heel vreemd dat wij langzaam nieuwsgierig beginnen te worden naar de reden dat Samsung haar complete Knox systeem – een op potentieel flinke USP voor Samsung’s Galaxy apparaten – overdraagt aan Google?

Forbes speculeert dat het voor Samsung een makkelijke manier is om in – relatief – moeilijke tijden van een complex systeem af te komen, dat nog ver weg is van grootschalige adoptie op die lucratieve zakelijke markt. Want ondanks de strenge eisen waaraan het in feite nog jonge systeem voldoet wist Samsung tot nu toe slechts een zeer beperkt deel – zo’n twee procent – van deze markt te veroveren.

Toch is het maar de vraag of Samsung dat zelf ook zo ziet. Mogelijk krijgt Samsung wel degelijk één of andere – laten we zeggen – gunst in ruil voor Knox. We kunnen ons tenslotte amper voorstellen dat de verkoop van Motorola – waardoor Google zelf geen directe concurrent meer is op hardwaregebied – Samsung zoveel waard was. Of..?

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee