Samsung stopt níet met Knox

Kijk, zo zit de vork dus in de steel. Hoewel recente geruchten nog beweerden dat Samsung zou stoppen met de verdere ontwikkeling van het Knox beveiligingssysteem, laat Samsung weten dat dit zeker niet het geval is.

samsung-stopt-niet-met-knox Samsung stopt níet met Knox

Volgens Samsung is het natuurlijk correct dat een deel van de technologie achter Knox beschikbaar wordt gesteld voor het volledige Android platform – vanaf de volgende versie van het besturingssysteem, ‘L’. Maar dat wil allerminst zeggen dat Knox op Samsung’s toestellen, noch de daaraan verbonden diensten zoals Knox EMM en de Knox Marketplace zullen verdwijnen. Al met had had Forbes het dus nogal bij het verkeerde eind.

Samsung’s officiële statement luidt als volgt:

Samsung is toegewijd aan de evolutie van mobiele veiligheid en de doorlopende ontwikkeling van Samsung KNOX. Terwijl we een deel van onze KNOX technologie beschikbaar stellen ten gunste van gehele Android gemeenschap en enterprise klanten, blijft Samsung KNOX het veiligste Android platform van hardware tot software niveau. Samsung blijft samenwerken met onze partners om KNOX beschikbaar te stellen voor al onze waardevolle klanten. Onze lijst van enterprise- en overheidsklanten blijft groeien en onderstreept onze focus  op het aanbieden van zeer aantrekkelijke, veilige mobiele devices voor alle industrieën. Daarnaast blijft Samsung onderscheidende en onmisbare mobiele enterprise services bieden zoals KNOX EMM en KNOX Marketplace, om klanten te voorzien van de veiligste en schaalbare mobility management oplossingen.

Galaxy deal tips

Praat mee