Samsung registreert ‘Gear S’ merknaam

Met de op handen zijnde komst van de Samsung Galaxy Note 4 – en mogelijk nog eerder de Galaxy Alpha –  lijken er ook weer nieuwe wearables in de Gear lijn aan te komen. Dat de Gear VR – Samsung’s virtual reality bril hier één van is laat zich raden – maar de Koreanen lijken meer in petto te hebben.

samsung-gear-s-trademark Samsung registreert 'Gear S' merknaam

Zo duikt bij de Amerikaanse USPTO – de United States Patent and Trademark Office – de naam ‘Gear S’ op. Wat deze Gear S precies moet zijn, weten wij natuurlijk ook niet. De aanvraag zelf beschrijft de Gear S in de gebruikelijke, brede termen: iets met smartphones, iets met wearables, iets met horloges – net als de gehele Gear lijn dus.

Opvallend is wel de ‘S’ aanduiding, die Samsung naast de Galaxy S serie sinds kort ook gebruikt in haar Galaxy Tab S tablet serie. Maar een echte hint over wát de Gear S dan is biedt de toevoeging niet.

Het wachten is nog op Samsung’s eigen bril à la Google Glass, én er moet nog een stand alone horloge aankomen met eigen simkaart. Of één van deze beide de Gear S is valt in ieder geval niet af te leiden.

In ieder geval vind je de registratie bij de USPTO HIER.

Galaxy deal tips

Praat mee