Samsung start onderzoek naar kinderarbeid bij een Chinese leverancier (update: relatie opgeschort)

Update: na een kort en bondig onderzoek heeft Samsung naar verluid omstandigheden aangetroffen bij een Chinese leverancier – Shinyang Electronic Co. Ltd. – die overeenkomen met een recent rapport van de organisatie China Labor Watch. Hierop heeft Samsung haar relatie met de leverancier tijdelijk opgeschort. Als het onderzoek is afgerond, en de bevindingen bevestigd worden, zal Samsung haar relatie met de leverancier definitief verbreken.

Samsung’s officiële verklaring, die te vinden is op haar eigen blog, luidt:

Following the investigation, Samsung decided to temporarily suspend business with the factory in question as it found evidences of suspected child labor at the worksite. The decision was made in accordance with Samsung’s zero tolerance policy on child labor.

It is unfortunate that the allegation surfaced despite Samsung’s efforts to prevent child labor at its suppliers. As part of its pledge against child labor, Samsung routinely conducts inspections to monitor its suppliers in China to ensure they follow the commitment, and has provided necessary support.

For Dongguan Shinyang Electronics, Samsung has conducted audits on three occasions since 2013, with the latest one ending on June 25, 2014. No cases of child labor were found during these audits.

In the separate investigation following the CLW allegations, however, Samsung found evidences of illegal hiring process that took place on June 29. The Chinese authorities are also looking into the case.

If the investigations conclude that the supplier indeed hired children illegally, Samsung will permanently halt business with the supplier in accordance with its zero tolerance policy on child labor.

Furthermore, Samsung will strengthen its hiring process not only at its production facilities but also at its suppliers to prevent such case from reoccurring.

Oorspronkelijke bericht:

Vrij kort na een onderzoek naar arbeidsomstandigheden bij de leveranciers van Samsung – met onder meer de conclusie dat kinderarbeid niet voorkomt – publiceert de organisatie China Labor Watch een rapport over kinderarbeid bij een leverancier in Dongguan.

samsung-logo Samsung start onderzoek naar kinderarbeid bij een Chinese leverancier (update: relatie opgeschort)

Het bedrijf in kwestie, Shinyang Electronic Co. Ltd. zet 14 jarigen in in haar productieketen, die meer uren maken dan ze betaald krijgen, terwijl ze te weinig training krijgen voordat ze aan de slag gaan. China Labor Watch stelt Samsung’s falende controlesysteem aan de kaak.

Samsung heeft inmiddels laten weten met spoed de omstandigheden bij Shinyang te gaan onderzoeken, en maatregelen te treffen om deze praktijken uit te bannen.

China Labor Watch is een Amerikaanse organisatie die vooral de productie van electronica en speelgoed in China in de gaten houdt, en misstanden in kaart brengt. In het verleden deed de non-profit organisatie al stof opwaaien met rapporten over Foxconn en andere, voor grote fabrikanten, belangrijke leveranciers.

Galaxy deal tips

Praat mee