Samsung, Nest, ARM et al vormen de Thread Group: voor meer verbonden dingen

Het Internet of Things is hot – en omdat het Internet der Dingen zo heet is, vormt Samsung samen met Nest en een aantal andere fabrikanten een team. Maar niet om de thermostaat wat lager te zetten.

samsung-internet-of-things-thread-group Samsung, Nest, ARM et al vormen de Thread Group: voor meer verbonden dingen

Vooruit, iets minder cryptisch mag ook wel. Je kent het idee vast wel: je wasmachine, koelkast, stofzuiger, televisie, en je sokken, hond, verlichting en thermostaat, die allemaal met het internet verbonden zijn zodat je ze van waar dan ook kunt bedienen met bijvoorbeeld je smartphone. Dit is één scenario van de toekomst die het Internet of Things (IoT) naar jouw huis brengt. Met een beetje geluk kan vervolgens je PC of laptop helemaal de deur uit.

Zover is het natuurlijk nog lang niet, en voordat het allemaal mogelijk is moeten er nog een hoop vragen beantwoord worden. Praktische vragen – ‘wat heb ik eraan?’ of ‘wil ik dit wel?’ – maar ook technische vragen – ‘volgens welke protocollen praat mijn hond eigenlijk met mijn sokken?’

Om met name deze laatste categorie vragen constructief en bruikbaar te kunnen beantwoorden, begint Samsung de Thread Groupsamen met Google’s thermostaatmaker Nest, chipontwerper ARM, Freescale Semiconductor, Yale Security, Silicon Labs en een bedrijf met de naam Big Ass Fans.

Het doel van de Thread Group is het zetten van standaards gebaseerd op bestaande technologie, zodat de netwerken voor het IoT veilig, betrouwbaar, eenvoudig en energiezuinig zijn.

En nu maar hopen dat antwoorden op de praktische vragen net zo voortvarend gegeven kunnen worden…

PS: natuurlijk zal de hond niet aangesloten worden op het Internet of Things. Toch..?

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee