Samsung Gear VR: afbeelding en bevestiging naam

Samsung werkt aan een eigen Oculus Rift-achtige virtual reality headset – dat is bekend. Een tijdje geleden meenden wij al te kunnen melden dat deze vermoedelijk Samsung Gear VR zal gaan heten. Dit wordt nu bevestigd, en we krijgen het apparaat voor het eerst te zien.

samsung-gear-vr-1024x555 Samsung Gear VR: afbeelding en bevestiging naamDe heren van Sammobile hebben zo te zien de hand weten te leggen op een Gear VR-specieke applicatie, waaruit zowel de naam – Gear VR dus – af te leiden is, maar die ook de bovenstaande afbeelding bevat.

Zoals verwacht is de GearVR geen compleet zelfstandige virtual reality bril, maar een soort framework waarin je je Galaxy smartphone kunt plaatsen. Het scherm van je telefoon zorgt voor het beeld, terwijl de sensoren van het toestel gebruikt worden om beweging bij te houden.

Een venster voor de camera van het gebruikte toestel zorgt ervoor dat je ook met de bril op je hoofd visuele informatie ‘van buiten’ kunt krijgen. Een speciale touch pad zorgt ervoor dat je alles kunt bedienen.

Hoewel Samsung de Gear VR zelf ontwikkelt, is het Oculus dat een flinke bijdrage levert aan de benodige software.

Omdat de Gear VR niet veel hardware bevat – het is simpel gezegd een luxe versie van Google’s kartonnen VR bril die op de recente I/O conferentie werd uitgedeeld – valt te verwachten dat deze voor een relatief klantvriendelijke prijs in de schappen zal komen te liggen.

Dit laatste moet ook al vrij snel gaan gebeuren, aangezien Samsung de Gear VR tegelijk met de Galaxy Note 4 begin september zal lanceren.

 

Galaxy deal tips

Praat mee