Samsung Galaxy S5 versus Galaxy S3, volgens Samsung zelf

Hoewel je vaak leest over de voor- en/of nadelen van een nieuwe smartphone ten opzichte van het voorgaande model, kopen de meeste gebruikers natuurlijk niet jaarlijks een nieuw toestel. Dankzij de tweejarige contractduur die velen standaard aangaan voor hun telefoon – iets dat in Nederland overigens steeds minder wordt – is een vergelijking van een nieuwe toestel met het model vóór zijn voorganger minstens net zo relevant. En dus maakt de Samsung drie video’s die eenvoudig uitleggen waarom de Galaxy S5 een stuk beter is dan de Galaxy S3.

samsung-galaxy-s5-versus-galaxy-s3-vergelijking Samsung Galaxy S5 versus Galaxy S3, volgens Samsung zelf

Natuurlijk zijn de onderstaande filmpjes géén droge vergelijking van de Galaxy S5 met de Galaxy S3. Samsung’s boodschap is duidelijk: tijd voor een nieuwe telefoon. Duidelijk, helder, en een doodgewone reclameboodschap.

Toch maken de video’s stiekem één puntje wel duidelijk. Bijna iedere succesvolle smartphonemaker krijgt na de introductie van een nieuwe toestel veelvuldig te horen dat ‘de nieuwe’ eigenlijk niet zoveel anders is dan ‘de vorige’. Velen waren teleurgesteld na de introductie van de Galaxy S5, die niet zoveel anders bleek dan de Galaxy S4, die op zijn beurt weer geen grote sprongen maakte ten opzichte van de Galaxy S3. Ook een fabrikant als Apple loopt hier jaar in jaar uit weer tegenaan.

Maar als je de Galaxy S5 naast de Galaxy S3 legt is duidelijk dat twee ‘niet-zo-grote-sprongen’ (van de S3 naar de S4, en van de S4 naar de S5) samen wel degelijk een enorm verschil maken. En zo zie je dus hoe Samsung, net als Apple inderdaad, zich heel duidelijk richt op gebruikers in een tweejarige abonnementscyclus. Dat is natuurlijk erg logisch – maar leuk om het eens zo duidelijk in beeld te zien, al is het direct uit de koker van Samsung zelf.

(via)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

  1. Jan zegt

    Helaas Samsung kan mij niet overhalen om mijn S3 te vervangen voor een S5. Het komt regelmatig voor dat het geluid van mijn toestel uit staat omdat ik de volume knop bij vasthouden per ongeluk in druk. Het is onbegrijpelijk dat men de volume toets niet andersom laat werken. Dus volume hoog en laag verwisselen. Als ik dan per ongeluk op de toets druk dan gaat het geluid in ieder geval niet uit. Ook bij de S5 is dit het geval.
    Nee ik ga over op de LG G3 geen in de weg zittende toetsen die zal ik op de achterkant niet zo gauw indrukken.

Praat mee