Tip uit de trucendoos van de Samsung Galaxy S5: Direct bellen

De tip hieronder geldt natuurlijk niet exclusief voor de Samsung Galaxy S5. Maar doordat dit toestel over zoveel snufjes beschikt, zou je bijna vergeten dat deze ook nog van de partij is: Direct bellen.

samsung-galaxy-s5-tip-direct-bellen Tip uit de trucendoos van de Samsung Galaxy S5: Direct bellen

Direct bellen vind je al op Galaxy toestellen sinds de Galaxy S3, en stilletjes heeft Samsung ‘m ook gewoon in de Galaxy S5 gebouwd. Direct bellen werkt simpel. Als je een SMS conversatie op je scherm hebt, of de details van een contactpersoon, kun je een telefoongesprek starten door je toestel simpelweg naar je oor te brengen.

Mocht Direct bellen op jouw Galaxy S5 níet standaard ingeschakeld zijn, kun je dit doen via de Instellingen. Kies onder het kopje Gebaren voor de optie Bewegingen en gebaren (1). Tik nu op Direct bellen (2), en zet de functie aan (3).

samsung-galaxy-s5-tip-direct-bellen-instellen Tip uit de trucendoos van de Samsung Galaxy S5: Direct bellen

Je kunt nu dus zónder op knoppen te drukken iemand bellen door jouw toestel gewoon naar je oor te brengen. Een kort trilsignaal geeft aan dat de Galaxy S5 de beweging herkent, en dat de betreffende contactpersoon gebeld wordt.

samsung-galaxy-s5-direct-bellen-beweging Tip uit de trucendoos van de Samsung Galaxy S5: Direct bellen

Natuurlijk, deze handeling bespaart je waarschijnlijk een halve seconde – zoveel werk is het tenslotte ook niet om even op het telefoon icoontje te tikken in één van de bovenstaande schermen. Aan de andere kant: waarom überhaupt nog handmatig een handeling uitvoeren als het simpelweg niet hoeft? Direct bellen werkt in onze ervaring tenslotte erg betrouwbaar. Dus: probeer het eens uit!

Beste Galaxy S5 deals per provider

Reacties

  1. Mike zegt

    Aangezien berichtenservice bijna niet meer gebruikt wordt sinds watsapp zou het fijn zijn als het ook bij watsapp gebruikt zou kunnen worden..

Praat mee