Samsung Galaxy S5 tip: de Blokkeerstand

Fijn hoor, altijd maar bereikbaar, verbonden en online zijn. Maar rust is af en toe ook prettig. Nu kun je natuurlijk je smartphone – in ons geval de Samsung Galaxy S5 – gewoon uitschakelen, maar misschien gaat je dat iets te ver. Misschien wil je bijvoorbeeld nog wel internetten of iets anders doen op je telefoon. Tijd dus, om de Blokkeerstand in te schakelen.

samsung-galaxy-s5-tip-blokkeerstand-inschakelen Samsung Galaxy S5 tip: de Blokkeerstand

Natuurlijk is deze Blokkeerstand niet alleen op de Galaxy S5 te vinden, maar vandaag laten we je zien hoe deze op dit toestel werkt. Het makkelijkst is het, om de notificatiebalk met twee vingers naar beneden te ‘vegen’, zodat je direct alle sneltoetsen in beeld hebt.

samsung-galaxy-s5-blokkeerstand-1 Samsung Galaxy S5 tip: de Blokkeerstand

Leg je vervolgens je vinger eventjes op Blokkeerstand (1), zodat je direct naar de bijbehorende instellingen gaat. Zorg dat deze stand ingeschakeld is (2), en kies nu wat je zoal wilt blokkeren (3): oproepen, andere meldingen, en alarm- en timerinstellingen.

Als je vervolgens het vinkje bij Altijd – onder het kopje Tijd instellen – weghaalt, kun je ook nog eens het precieze dagdeel instellen waarop de Blokkeerstand actief moet zijn (4).

Misschien wil je overigens niet de oproepen of meldingen van iedereen blokkeren, maar alleen van een select gezelschap. Om dit voorelkaar te krijgen tik je op Toegestane contacten (5).

samsung-galaxy-s5-blokkeerstand-2 Samsung Galaxy S5 tip: de Blokkeerstand

Je kunt nu kiezen welke lijst met contacten níet geblokkeerd wordt door de Blokkeerstand: allemaal (uhm), óf je lijst met Favorieten (als je er eentje hebt), óf een zelf samengestelde lijst (6). Kies je voor dit laatste, dan moet je dus handmatig kiezen van welke contacten je wel oproepen en berichten wilt ontvangen. Tik op Toevoegen (7), en vink alle dierbaren aan die je niet telefoontechnisch uit je leven wilt verbannen (8). Is je lijst compleet, kies dan Gereed (9) en klaar is Klara.

Je schakelt de blokkeerstand weer uit door wederom het scherm met álle sneltoetsen op te roepen (zie 1), en weer op de Blokkeerstand toets te tikken.

Beste Galaxy S5 deals per provider

Reacties

  1. Madushi zegt

    Blokkeerstand werkt niet zoals je zou verwachten. Alleen telefoonoproepen en sms-jes worden tegen gehouden. Meldingen van Facebook en Whatsapp komen gewoon door. Vreemd hoor. Of zie ik iets over het hoofd?

Praat mee