Samsung Galaxy S5 tip: de Actieve apps widget

Stel, je bent zo’n gebruiker die graag een beetje in de gaten houdt hoeveel applicaties er actief zijn op je smartphone. Uiteraard zijn er allerlei manieren om dit te doen. Maar de Samsung Galaxy S5 heeft er standaard een handige widget voor aan boord.

wpid-screenshot_2014-07-17-19-40-13-1 Samsung Galaxy S5 tip: de Actieve apps widget

Natuurlijk kun je, als je op de multitask knop – door Samsung op de Galaxy S5 Recente apps genoemd – tikt (links van de Home knop), ook naar het overzicht met actieve applicaties gaan via het ‘taartdiagrammetje’ links onderin. De Actieve apps widget is in feite een snelkoppeling naar hetzelfde overzicht, met als toegevoegde bonus dat je direct vanaf je thuisscherm ziet hoeveel apps er actief zijn.

samsung-galaxy-s5-tip-actieve-applicaties-widget Samsung Galaxy S5 tip: de Actieve apps widget

Dus: eerst ga je, via een pinch-to-zoom beweging (knijpbeweging met twee vingers) op je thuisscherm naar Instellingen startscherm (1). Daar kies je Widgets (2), en in het overzicht met beschikbare widgets vind je nu de Actieve apps widget (3). Leg hier je vinger op, zodat je deze op je thuisscherm kunt plaatsen.

Bedenk wel dat de widget vooral handig is om globaal in de gaten te houden hoeveel apps er actief zijn. Het heeft niet zoveel zin om zeer streng het aantal actieve applicaties zo laag mogelijk te houden. Je Galaxy S5 zorgt er – net als iedere Android smartphone – vanzelf voor dat er ruimte gemaakt wordt voor nieuwe apps, indien nodig. Ook wil een groot aantal actieve apps niet automatisch zeggen dat je toestel veel energie al dan niet onnodig verbruikt.

Zie de Actieve apps widget dus vooral als een soort simpele manier om een indruk te hebben hoeveel apps je open hebt staan – én als een handige snelkoppeling naar het menu waarin je apps kunt stoppen, mocht je dat willen.

Beste Galaxy S5 deals per provider

Reacties

  1. litte star zegt

    Ik heb een s4 maar sinds die update kan ik geen widget of een app op mijn startscherm zetten ik krijg dan steeds een melding touchwiz-start is gestopt en dan loopt mijn telefoon vast.
    Enig idee wat ik kan doen?

  2. Marjolein zegt

    Vraag over de widget die de klok, het weer en de datum aangeeft op de samsung s5 mini. Als ik in mijn eigen woonplaats ben geeft de widget een saai grijs beeld. Als ik buiten mijn eigen woonplaats ben een vrolijk gekleurd plaatje! RaRa hoe kan dit??

Praat mee