Wiens vergrendelscherm en/of lanceerdatum is dit? (Galaxy F? Galaxy Note 4?)(update)

Update: het lijkt erop dat het ontwerppatent waar de onderstaande afbeeldingen onderdeel van zijn, op zijn beurt weer deel is van een uitgebreidere serie patentaanvragen. Stuk voor stuk tonen deze verschillende ontgrendelanimaties of andere (bestaande) features. De bijbehorende wallpaper, die ook in de andere aanvragen te zien is, werd eerder al gebruikt op de Galaxy S4.

Dit neemt niet weg dat de getoonde datum echt bestaat – én mogelijk relevant kan zijn. Maar dat kans is groot dat er sprake is van toeval. Wij houden donderdag 25 september voor de zekerheid met een schuin oog in de gaten 😉

Oorspronkelijke bericht:

De laatste tijd duikt de Samsung Galaxy F met enige regelmaat op in het geruchtencircuit, en zelfs afbeeldingen van het toestel doen de ronde. Het probleem met deze afbeeldingen is de niet bestaande datum die op het vergrendelscherm van het toestel te zien is. Een nieuwe afbeelding van een vergrendelscherm van een Galaxy smartphone toont een wel-bestaande datum: 25 september. Dit is toevalligerwijs ook de datum waarop de Galaxy Note 4 mogelijk in de winkels zal liggen.

samsung-lockscreen-galaxy-f Wiens vergrendelscherm en/of lanceerdatum is dit? (Galaxy F? Galaxy Note 4?)(update)

De afbeeldingen zijn te zien in een eind vorige week gepubliceerde patentaanvraag, door Samsung, in Zuid-Korea, en tonen de animatie op het vergrendelscherm van een Galaxy telefoon. Interessante hier is de datum: donderdag 25 september.

Daarmee is natuurlijk absoluut niet gezegd dat het hier om het vergrendelscherm van de Galaxy F gaat – maar meerdere geruchten brachten dit toestel al in verband met een lancering in september. En zoals gezegd: deze datum klopt wel, in tegenstelling tot de datum die op eerdere afbeeldingen van het toestel te zien was.

Exact die datum werd onlangs ook genoemd als de datum waarop de Galaxy Note 4 wereldwijd verkrijgbaar zal zijn. Toch toont Samsung normaal gesproken – op persafbeeldingen – de datum waarop een toestel onthuld werd, en niet waarop het toestel te koop is.

Opvallend is natuurlijk wel dat de batterij indicator op het scherm groen is – en dus niet van een toestel dat op Android 4.4 KitKat draait. De aanvraag voor registratie van dit vergrendelscherm werd begin maart al ingediend, toen veel Galaxy toestellen nog op Android 4.3 liepen – of werden getest.

Neem het getoonde dus met een korreltje zout, maar of het nu om de Galaxy F of Galaxy Note 4 gaat of niet: Samsung lijkt in ieder geval al een tijd lang van plan in september een nieuw toestel te lanceren, waarvan sommige details belangrijk genoeg zijn om het uiterlijk te laten beschermen.

De bewuste aanvraag voor het onwerppatent is te vinden bij het Koreaanse KIPRIS.

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Praat mee