Samsung Galaxy Alpha specificaties: 4,7 inch scherm, 6 mm dun

Inmiddels lijkt de kans groot dat Samsung’s nieuwe high end smartphone serie door het leven zal gaan onder de noemer Galaxy Alpha. Na het nieuws van gisteren dat dit toestel mogelijk al volgende maand geïntroduceerd zal worden, volgen nog meer details en specificaties van het toestel.

samsung-galaxy-alpha-specs-metaal-dun-scherm Samsung Galaxy Alpha specificaties: 4,7 inch scherm, 6 mm dun

Volgens de Korea Herald – of tenminste, volgens haar ‘bronnen in de industrie’ – heeft de Galaxy Alpha intern de bijnaam cardphone. De reden hiervoor is simpel: met een dikte van zes millimeter zou de metalen behuizing van de Alpha extreem slank zijn.

Het toestel beschikt naar verluid over een Super Amoled scherm met een diagonaal van 4,7 inch, en een octacore processor uit Samsung’s eigen keuken.

Toch is het opvallend hoe weinig er echt bekend is over deze Galaxy Alpha. Samsung’s enige toestel waar al geruime tijd details van bekend zijn – waaronder een scherm met vergelijkbare grootte – is het toestel met modelcode SM-G850.

Volgens verschillende user agent profiles op Samsung’s eigen website – waaronder die van de Europese toestelversie – heeft dit toestel echter een 720p HD beeldscherm. Dit past natuurlijk niet zo goed bij het high end karakter van de Galaxy Alpha.

Toch valt niet helemaal uit te sluiten dat Samsung extra haar best doet om informatie over het toestel binnenskamers te houden – door het verspreiden van misinformatie bijvoorbeeld. Mocht de SM-G850 inderdaad de Alpha blijken te zijn, dan is het goede nieuws dat een wereldwijde release gepland lijkt. De verschillende modelcodes van dit toestel duiden op een uitgebreide release op verschillende grote markten, waaronder de Europese.

Hoe dan ook lijkt Samsung’s strategie duidelijk, als de recente geruchten tenminste kloppen. Een lancering in augustus van een 4,7 inch metalen Galaxy Alpha, een maand later gevolgd door de 5,7 inch Galaxy Note 4: de Zuid-Koreanen lijken de concurrentie met Apple’s aankomende iPhone modellen serieus te nemen.

Nogmaals: áls alle geruchten kloppen, welteverstaan. Samsung zelfs ontkent vooralsnog dat we op korte termijn de geboorte gaan zien van een nieuwe high end smartphone serie – of deze nu Galaxy Alpha, Galaxy F, of anders moet heten.

(via)

Beste Galaxy Alpha deals per provider

Praat mee