Samsung Galaxy Alpha komt mogelijk toch in beperkte oplage

De Samsung Galaxy Alpha lijkt de culminatie van álle geruchten die de afgelopen maanden de ronde deden over een premium versie van de Galaxy S5, een Galaxy S5 ‘Prime’ en een Galaxy F. En ondanks verwarrende signalen, komt opnieuw het nieuws dat de Alpha waarschijnlijk slechts in beperkte oplagen op de markt zal worden gebracht.

samsung-galaxy-alpha-specs-metaal-dun-scherm Samsung Galaxy Alpha komt mogelijk toch in beperkte oplage

De Galaxy Alpha zou Samsung’s antwoord zijn op de steeds luider wordende roep om een Galaxy met een metalen behuizing. Echter, nog steeds lijkt het voor Samsung lastig om voldoende metalen behuizingen – of delen daarvan – voor een dergelijk toestel te (laten) produceren.

In Zuid-Korea lijkt de metalen-behuizing-fabrikant een onbekende entiteit – lees: daar zijn er geen – en kennelijk maakt ook Samsung’s eigen, Vietnamese fabriek  vooralsnog het verschil niet. Het resultaat van dit alles: maximaal één miljoen Galaxy Alpha’s kunnen per maand van de band rollen – veel te weinig om een succesvol toestel wereldwijd te lanceren. Tenminste, als je Samsung heet.

Dit zou betekenen dat de Galaxy Alpha – zoals eerder gedacht – slechts in een beperkt aantal landen verkocht zal gaan worden, óf tenminste niet in één klap wereldwijd verkrijgbaar zal zijn, zoals dat bij toestellen als de Galaxy S5 wél het geval was.

Toch blijft het de moeite van het opmerken waard dat uit verschillende documenten op te maken valt dat de Galaxy Alpha – of tenminste, het toestel met modelcode SM-G850, waarvan gedacht wordt dat het de Alpha is – wel degelijk ook in een Europese versie – de SM-G850F – gepland staat. Niet alleen duikt het toestel op in benchmarktests en importdatabases, maar een user agent profile op Samsung eigen website, én een vroegtijdige maar inmiddels weer verwijderde vermelding in de support database van een aantal Scandinavische Samsung afdelingen, wijzen op een Europese release.

Het is dus allerminst duidelijk hoe de vork in de steel zit, maar als we recente geruchten mogen geloven over de onthulling van de Galaxy Alpha hoeven we niet lang meer te wachten op zekerheid.

(via)

Beste Galaxy Alpha deals per provider

Praat mee