‘Samsung Galaxy Alpha is designtelefoon, niet duurder dan Galaxy S5’

Sinds kort gonst het van de geruchten over de Samsung Galaxy Alpha. En vandaag doet de Russische insider zijn duit in het zakje. Bij het toestel gaat het vooral om het design, maar het is géén premium versie van de Galaxy S5. De Alpha zou zelfs wat goedkoper worden.

Ondanks de hooggespannen verwachtingen die na geruchten over een premium Galaxy S5 ook aan de Galaxy Alpha lijken te worden gesteld, komt Murtazin’s bericht eigenlijk netjes overeen met informatie die we al hebben over het toestel.

Zo duikt de vermeende Galaxy Alpha onder de modelcode SM-G850 herhaaldelijk op met een schermresolutie van 1280 bij 720 pixels – een lagere resolutie dan het 1080p scherm van de Galaxy S5, en helemaal niet vergelijken met het QHD scherm dat we straks bijvoorbeeld in de Galaxy Note 4 zullen tegenkomen.

Bij de Alpha zou dus alles draaien om het design, dat een (deels) metalen behuizing naar de Galaxy smartphone serie brengt.

Het is niet de eerste keer dat Murtazin erop wijst dat Samsung’s metalen Galaxy mogelijk niet voorzien zal zijn van high end specificaties. Bijna een half jaar geleden deed hij al een soortgelijke uitspraak.

Al met al begint het erop te lijken dat Samsung het met de Galaxy Alpha over een andere boeg gooit. Een premium behuizing, met mid range specificaties, maar wél een – zo blijkt uit opgedoken gegevens – snelle 2,5 GHz processor. Als de bescheiden schermresolutie er dan ook nog eens voor zorgt dat de Alpha een accuduur heeft van minstens twee dagen bij intensief gebruik, kon het nog wel eens een interessant toestel blijken te zijn.

Zeker als deze, zoals Murtazin dus twittert, ook nog eens iets goedkoper wordt dan de Galaxy S5.

Beste Galaxy Alpha deals per provider

Praat mee