Zeven dagen, één acculading: de Extra Energiebesparende Stand op de Samsung Galaxy S5

Normaal gesproken gebruik je de Ultra Power Saving Mode – pardon, de Extra Energiebesparende Stand –  van de Samsung Galaxy S5 natuurlijk als je batterij bijna leeg is. Bijvoorbeeld als je weet dat je pas over een paar uur weer kunt opladen, terwijl je batterij nog maar 10% lading over heeft. Maar wat kan er eigenlijk als je ‘m gewoon direct na de het opladen inschakelt? Een hoop, zo wil Samsung ons doen geloven met een nieuw Amerikaanse reclamefilmpje.

samsung-galaxy-s5-ultra-power-saving-mode-reclame Zeven dagen, één acculading: de Extra Energiebesparende Stand op de Samsung Galaxy S5

De boodschap is duidelijk: een roadtrip van (Amerikaanse) kust tot kust in zeven dagen, zónder de Galaxy S5 aan de oplader te hangen. En verhip: 86 SMS berichten, 119 foto’s, 4 minuten video, 16 minuten bellen, en 5640 kilometer verder is de Pacific in zicht. Terwijl de heren neerstrijken op het strand van Venice Beach in Californië gaat de Galaxy S5, uitgeput, uit. Toevallig natuurlijk. Maar voor het dramatisch effect wel zo effectief.

Maar eerlijk is eerlijk: op het juist moment is dit Extra Energiebesparende Stand wel degelijk een uitkomst. Om je Galaxy S5 een week lang zo te gebruiken is wel wat saai – je kunt niet zo gek veel met het toestel, wil je echt zeven dagen uit die accu persen.

Misschien is het aardigste detail wel de allerlaatste scène: als je een extra batterij bij hebt, stop je die erin om in een handomdraai – en nog steeds zonder oplader – opnieuw te beginnen.

Al met al komen er wat nostalgische gevoelens bovendrijven over vroegâh, toen je je mobieltje sowieso maar eens in de zoveel tijd hoefde op te laden. Zover is het met de Galaxy S5 natuurlijk nog lang niet. Om enigszins in de buurt te komen van het door Samsung geschetste scenario offer je heel veel functionaliteit op. Aan de andere kant: die toestellen van toen konden ook niet zo gek veel.

Maargoed, check hieronder de video, inclusief gezonde portie vakantiestemming:

(via)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee