Samsung gaat mogelijk processoren maken voor Qualcomm

Jarenlang was Qualcomm een semi-concurrent van Samsung op de markt voor mobiele processoren. Semi, want de laatste jaren was Samsung tevens de grootste afnemer van de Qualcomm’s Snapdragon chips. En nu gaan de Zuid-Koreanen naar verluid zelfs de processoren van Qualcomm fabriceren.

samsung-qualcomm Samsung gaat mogelijk processoren maken voor Qualcomm

Ondanks Qualcomm’s sterke positie op de mobiele processor markt, beschikt het Amerikaanse bedrijf niet over eigen productiefaciliteiten. Om de volgende technologie sprong – die naar het 14 nanometer proces – te maken, heeft het bedrijf dus een partner nodig die de productie van de volgende generatie mobiele processoren op voldoende schaal kan garanderen. En zo komt Samsung dus in beeld.

De deal tussen de beide processorgrootmachten komt kort nadat Samsung een nieuwe processor uit eigen keuken onthulde, de ModAP. Dit is de eerste Exynos chip met eigen, ingebakken 4G/LTE modem. Deze laatste component was tot nu toe een van de belangrijkste redenen dat Samsung Qualcomm’s processoren gebruikt.

Overigens zou ook Apple opnieuw Samsung in het vizier hebben als fabrikant voor precies dezelfde, 14 nm generatie chips, ondanks een recente move naar andere leveranciers voor de huidige generatie processortechnologie.

(via 1, 2)

Galaxy deal tips

Praat mee