Boeven beroven Braziliaanse fabriek: buit behoorlijk

Het leek een beetje een spannende film – tenminste, als je niet één van de medewerkers van Samsung’s Braziliaanse fabriek was, die in de loop van een machinegeweer staarde. Een geslaagde roofoveral aldaar leverde een buit op van omgerekend ongeveer 4,8 miljoen euro.

samsung-fabriek-overval-brazilie Boeven beroven Braziliaanse fabriek: buit behoorlijk

Zo’n 20 zwaar gewapende mannen drongen vlak na middernacht een Samsung fabriek op het platteland van de Braziliaanse deelstaat São Paulo binnen, waar op dat moment zo’n 50 medewerkers bezig waren. Terwijl een groot deel van deze medewerkers gewoon verder ging met hun werkzaamheden, laadden de overvallers drie uur lang hun zeven meegebrachte vrachtwagens vol met veertigduizend smartphones, tablets en laptops.

Uiteindelijk was deze gewaagde maar ernstig criminele actie een relatief vreemdzame gebeurtenis. Niemand raakte gewond, en op het dragen van hun zware bewapening na pleegden de overvallers geen fysiek geweld.

Volgens de lokale politie wijst alles erop dat de overval een inside job is, dus gepland en gepleegd met medewerking van werknemers van de fabriek.

Hoewel de ontvreemding van enige miljoenen aan apparatuur op geen enkele wijze een catastrofe is voor Samsung, laat het bedrijf wel weten in de toekomst haar beveiliging aan te scherpen.

(via, gecorrigeerde aantallen: Samsung)

Galaxy deal tips

Praat mee