Samsung bouwt nieuwe fabriek voor beeldschermen in Vietnam

Je kent het wel: ambtenaren hier, papierwerk daar, stempels, postzegels, emails, bellen, nog een keer bellen, en nog een keertje. Maar dan heb je ook wat. Bijvoorbeeld een vergunning om een fabriek ter waarde van één miljard dollar neer te zetten. In Vietnam. Dat is dus wat Samsung deed.

samsung-fabriek-beeldschermen-vietnam Samsung bouwt nieuwe fabriek voor beeldschermen in Vietnam

Als je ons een beetje volgt ben je het argument al vaker tegengekomen dat het niet realistisch is om dit jaar al een topmodel smartphone van Samsung te verwachten met een flexibel beeldscherm – al beschikken de Zuid-Koreanen natuurlijk al lang over de benodigde technologie. Zelfs een standaardmodel Galaxy S5 mét QHD schermresolutie zat er nog niet in.

Dé reden voor de discrepantie tussen geruchten en realiteit was tot nu toe altijd Samsung’s beperkte productiecapaciteit. Er zit tenslotte nogal een verschil tussen het uitbrengen van een smartphone met QHD of flexibel beeldscherm waarvan je er hooguit een paar miljoen verkoopt, of het op de markt brengen van een nieuwe Galaxy S – waarvan er tientallen miljoenen moeten worden gebakken.

Om dit productietechnische obstakel te overwinnen is dus een flinke nieuwe fabriek nodig. Bijvoorbeeld eentje in Vietnam. Om met name hoge-resolutie beeldschermen te maken, en schermen van het Youm type – flexibel, of in ieder geval buigzaam.

De fabriek die Samsung in Vietnam’s Bac Ninh provincie bouwt moet bijna 50 miljoen schermen per jaar gaan produceren, en al in 2015 operationeel zijn. Zo’n 8000 werknemers moeten er zo voor gaan zorgen dat vanaf volgend jaar ook Samsung’s best verkopende modellen over een QHD scherm – al dan niet gebogen of flexibel – kunnen beschikken.

Bij deze willen we dus de gelegenheid benutten om de eerste open deur in te trappen met betrekking tot de Samsung Galaxy S6: jahoor, dat toestel krijgt in tegenstelling tot zijn voorganger wél een QHD beeldscherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Hoppa, klaar, dossier gesloten. Toch?

Zo simpel gaan dingen dan toch ook weer niet. Eind vorig jaar leidde het nieuws dat Samsung in Vietnam een fabriek bouwt voor de productie van metalen smartphonebehuizingen tot de conclusie dat de Galaxy S5 zeker van metaal zou zijn. Zo kort was die bocht uiteindelijk dus niet.

Dat neemt niet weg dat deze fabriek Samsung’s next-gen schermtechnologie een stap dichter bij de consument brengt.

(via)

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee