Onthult Samsung straks de processor van de Samsung Galaxy Note 4? (Update: helaas)

Vooruit, het is nog helemaal niet zeker welke processor Samsung zal gebruiken in de aankomende Galaxy Note 4 – laat staan welke processor er in de Europese versie van het toestel zal zitten. Maar mogelijk licht Samsung op zeer korte termijn een tipje van de sluier op.

samsung-galaxy-note-4-exynos-5433-soc Onthult Samsung straks de processor van de Samsung Galaxy Note 4? (Update: helaas)

Een mogelijke kandidaat voor de titel ‘Kloppende-hart-van-de-Samsung-Galaxy-Note-4’ is namelijk een nog niet officieel onthulde system-on-a-chip uit eigen keuken: de octacore Exynos 5433. Zo bleek tenminste uit een eerder opgedoken vermelding in AnTuTu’s database.

En nu slingert Samsung’s Exynos Twitteraccount een heuse teaser de wereld in – zie hierboven – die ons wijs wil maken dat er iets nieuws en, aldus Samsung zelf, spannends aan zit te komen.

Natuurlijk, dit hoeft dus niet te gaan over de processor van de Galaxy Note 4, en zelfs al ziet de nieuwe Exynos 5433 chip later vandaag inderdaad het levenslicht, is het dus nog maar de vraag of de Nederlandse toestelversie ‘m zal hebben. Maar we houden voor de zekerheid toch maar even de ogen open 😉

Update:

Inmiddels heeft Samsung inderdaad een nieuwe Exynos processor onthuld, de ModAP. Dit is een quadcore processor mét Samsung’s eigen 4G/LTE modem aan boord.

Tevens is het níet de processor die we stiekem een beetje verwacht hadden – de Exynos 5433, mogelijk straks te vinden in de Galaxy Note 4, bleef in Samsung’s hoge hoed verborgen. Voor nu althans.

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Praat mee