Nieuwe blik op de (software van de) Samsung Gear VR

Opnieuw duikt er materiaal op dat een blik werpt op Samsung’s aankomende virtual reality headset, de Gear VR. Dit keer zien we de bij de Gear VR behorende applicaties VR PanoramaVR Cinema en een vroege versie van de Gear VR Manager.

samsung-gear-vr-software-1 Nieuwe blik op de (software van de) Samsung Gear VR

Uit de apps van de Gear VR valt op te maken dat Samsung en Oculus – ontwikkelaar van de Oculus Rift headset, en mede verantwoordelijk voor de software van de Gear VR – aan verschillende handigheidjes hebben gedacht.

Zo is er een see through knop, die de gebruiker via de camera van de met de Gear VR verbonden smartphone een beeld geeft van de echte wereld. Ook kan de Gear VR je er om de zoveel tijd aan herinneren dat je je níet in de werkelijkheid bevindt zolang je de headset op je hoofd hebt – handig, voor wie snel realiteit en fictie door elkaar haalt 😉

samsung-gear-vr-software-2 Nieuwe blik op de (software van de) Samsung Gear VR

Uiteraard zien we functies zoals het calibreren van de sensoren van de in de Gear VR gedockte smartphone, en integratie met Samsung’s S Voice dienst om het geheel ook met je stem te bedienen.

Samsung zal de Gear VR tegelijk met de Galaxy Note 4 begin september onthullen, kost voor de IFA beurs die vanaf 5 september in Berlijn wordt gehouden. Eerder kon je al zien hoe de Gear VR er zeer waarschijnlijk uit zal zien.

Meer afbeeldingen van de verschillende Gear VR apps vind je op Sammobile HIER.

Galaxy deal tips

Praat mee