‘Metalen Samsung Galaxy Alpha wordt volgende maand gelanceerd’

Langzaam maar zeker begint het erop te lijken dat een toestel met de naam Samsung Galaxy Alpha wel eens de langverwachte ‘ultra premium’ Galaxy kan zijn waarover al zolang geruchten circuleren. En dat Samsung het toestel mogelijk al volgende maand lanceert.

samsung-galaxy-s5-metalen-body 'Metalen Samsung Galaxy Alpha wordt volgende maand gelanceerd'

Hoewel het geruchtencircuit het al maanden heeft over de Galaxy F, werd nooit duidelijk dat een eventueel nieuw topmodel uit Samsung’s keuken – mogelijk met metalen behuizing – daadwerkelijk zo gaat heten. Sterker nog: de laatste maanden duikt de term ‘Galaxy Alpha’ steeds vaker op, inclusief in een aanvraag voor bescherming van deze merknaam in de VS. En nu komt uit Zuid-Korea zelf het gerucht dat deze Galaxy Alpha mogelijk volgende maand zal zijn opwachten zal maken.

De Galaxy Alpha, aldus ETNews, is een premium toestel dat – in tegenstelling tot de Galaxy S serie – vervaardigd is uit metaal. Gezien de timing, én de materiaalkeuze, zou Samsung de Alpha zien als hét toestel dat de concurrentie aan moet gaan met aankomende nieuwe iPhones.

Of dit alles klopt valt natuurlijk lastig in te schatten – korreltjes zout, etc. etc. Wel levert het gerucht een heel aardig plaatje op: 2014 wordt mogelijk hét jaar waarin zowel Apple als Samsung ein-de-lijk overstag gaan. De eerste op het gebied van schermgrootte, de laatste op het gebied van materiaalkeuze.

Maargoed, eerst maar eens afwachten of deze Galaxy Alpha inderdaad op zo’n korte termijn onthuld zal gaan worden. En of deze dan wel bestemd is voor een wereldwijde release, of dat het toestel in eerste instantie alleen in selecte markten in de winkel belandt.

Beste Galaxy Alpha deals per provider

Praat mee