Meer informatie over de UV sensor van de Samsung Galaxy Note 4

Dat de Samsung Galaxy Note 4 uitgerust zal zijn met een UV sensor – een sensor om ultraviolet licht te meten dus – was al bekend. En nu komen we te weten wat deze precies doet, en waarom het toestel er eentje heeft.

samsung-galaxy-note-4-uv-sensor-uitgelegd Meer informatie over de UV sensor van de Samsung Galaxy Note 4

Het lijk erop dat de mannen van Sammobile de bij de UV sensor van de Galaxy Note 4 behorende applicatie in handen hebben gekregen. Een hoop informatie over het nut en de werking van de sensor valt daaruit af te leiden.

Duidelijk is, dat de UV sensor in het rijtje met gezondheid- en fitnessgerelateerde snufjes valt, waar Samsung sinds de Galaxy S4, en zeker de Galaxy S5 en de Gear Fit, meer nadruk op legt.

Zoals je weet, is UV straling een onderdeel van zonlicht. En hoewel het deels een gezonde werking heeft, is UV straling ook verantwoordelijk voor de gevaarlijke kanten van teveel zonlicht. De UV sensor van de Note 4 kan de gebruiker helpen op een gezonde manier om te gaan met zonlicht.

De applicatie deelt de blootstelling van de gebruiker aan UV straling in in vijf categoriën: laag, matig, hoog, zeer hoog en extreem. Gekoppeld aan iedere categorie kan de app advies geven, variërend van ‘draag een zonnebril’, tot ‘vermijd de zon tussen 10:00 en 16:00’ en ‘pas op voor sterk reflecterende oppervlaktes zoals zand, water of sneeuw’.

Wat denk jij? Heeft Samsung hier, na de niet-zo-zinvolle hartslagmonitor van Galaxy S5 – die overigens ook op de Galaxy Note 4 te vinden zal zijn, wél een nuttig snufje uitgeknobbeld?

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Reacties

Praat mee