Gerucht: ‘Samsung Galaxy Note 4 van metaal, gebogen scherm, OIS’

In een poging de recente, wat tegenvallende financiële resultaten op te poetsen zou Samsung met de Galaxy Note 4 flink willen gaan uitpakken. Zou doen tenminste geruchten uit Zuid-Korea ons (met frisse tegenzin, dus korrel zout is op zijn plaats) geloven.

samsung-galaxy-note-4 Gerucht: 'Samsung Galaxy Note 4 van metaal, gebogen scherm, OIS'

Volgens het Koreaanse ETNews wil Samsung met de Galaxy Note 4 al haar kaarten op tafel gooien. Dat wil dan zeggen: een metalen behuizing, een 16 megapixel camera mét optische beeldstabilisatie (OIS) en een gebogen scherm. De Note 4 zou – conform eerdere geruchten – in een speciale premium versie, naast een ‘standaard’ variant, op de markt komen.

Samsung heeft voor de Note 4 heel wat af geëxperimenteerd met verschillende materialen, waaronder roestvrij staal (lekker licht?), aluminium, magnesium en verschillende kunststoffen. Voor de premium variant van het toestel zou de keuze op één of andere metaalsoort zijn gevallen.

Het idee dat de Galaxy Note 4 met gebogen scherm op de markt kan gaan komen is oud, en leek een tijdje geleden alweer ontzenuwd. De terugkeer ervan geeft hoop, maar ook dit gebogen scherm zal dan alleen in de premium – lees: duurdere – versie van het toestel belanden.

Flauw genoeg deden een jaar geleden over de Galaxy Note 3 vergelijkbare geruchten – meerdere versies, sommige van metaal, etc. – de ronde, die bijna nader de plank met name missloegen.

Het meest realistische deel van de geruchten van vandaag is dan ook het detail dat de camera van de Note 4 – eindelijk! – over optische beeldstabilisatie zal beschikken. Ook dit kon je eerder al lezen, maar nu wordt er gesproken van een 16 megapixel sensor, terwijl eerder nog een 12 megapixel exemplaar genoemd werd.

Op zich kunnen we ons best voorstellen dat Samsung met de Galaxy Note 4 wil laten zien nog steeds cutting edge toestellen te kunnen maken. Maar mocht er al een premium Note 4 mét metalen behuizing en gebogen beeldscherm komen, achten we de kans vooralsnog klein dat deze ook in Europa te koop zal zijn. Mogelijk blijft dit een exclusieve toestelversie bestemd voor een klein aantal Aziatische markten, waaronder Samsung’s Zuid-Koreaanse thuisland.

(via)

 

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Praat mee