Dus… wat is die Samsung Galaxy Alpha?

De laatste weken duikt hij keer op keer op: de Samsung Galaxy Alpha. Waar komt deze opeens vandaan, en waarom opeens al deze aandacht?

samsung-galaxy-alpha-specs-metaal-dun-scherm Dus... wat is die Samsung Galaxy Alpha?

Al voor de lancering van de Galaxy S5 waren er geruchten dat Samsung bezig zou zijn met een nieuwe Galaxy serie die nóg meer high end zou zijn dan de S serie. Toen ook de naam Galaxy F al op, maar ook de naam Galaxy S5 ‘Prime’ werd verzonnen om het beestje een naam te geven. Toch waren er voor beide naamvarianten – F of ‘Prime’ – nooit concrete aanwijzingen dat deze high end Galaxy zo zou gaan heten.

En toen dook de naam Galaxy Alpha op – onder meer in een concrete merknaamregistratie bij de Amerikaanse USPTO – inmiddels gevolgd door her en der opduikende geruchten dat dít inderdaad Samsung’s nieuwe high end smartphone is.

De Galaxy Alpha zou een metalen behuizing hebben, of tenminste een metalen omranding, extreem dun zijn – een millimeter of zes – en relatief compact, dankzij een schermdiagonaal van 4,7 inch. Dit laatste zou erop kunnen wijzen dat de Galaxy Alpha in feite het toestel is dat we al een tijdje kennen onder de modelcode SM-G850. Deze heeft namelijk inderdaad een 4,7 inch beeldscherm.

Oké, dat is allemaal zo klaar als een klontje. Toch? Nou, niet helemaal. We weten van deze SM-G850  namelijk – dankzij een overvloed aan zogeheten user agent profiles van het toestel, en vermeldingen in benchmark databases – niet alleen dat deze mogelijk over een snelle processor beschikt, maar óók dat het scherm een resolutie heeft van 1280 bij 720 pixels – een high end toestel anno 2014 onwaardig. Maar zoals we gisteren al schreven: het kan natuurlijk goed dat Samsung zelf de informatie over de SM-G850 bewust onjuist verspreid – het zou allerminst de eerste keer zijn.

Toch houden we voor de zekerheid maar even een slag om de arm, tot er betrouwbaarder informatie opduikt over deze SM-G850 c.q. de Galaxy Alpha. Tenslotte wordt de komst van een premium Galaxy al sinds máánden voorspeld – t0t nu toe zonder enig concreet resultaat. Of je moet de Galaxy S5 LTE-A meetellen, die inclusief QHD beeldscherm en snellere processor vooralsnog alleen in Zuid-Korea zelf te koop is.

Aan de andere kant: volgens de laatste berichten zou Samsung de Galaxy Alpha al volgende maand onthullen, waarna het toestel medio september in de winkels belandt – min of meer tegelijk met de Galaxy Note 4. Dus of al het bovenstaande nu klopt of niet: heel lang hoeven we niet te wachten op bevestiging of ontkenning van de geruchten.

En ja, de namen Galaxy S5 ‘Prime’ en Galaxy F kunnen we waarschijnlijk gewoon helemaal vergeten…

Beste Galaxy Alpha deals per provider

Praat mee