Dit is de Samsung Galaxy S5 Mini

Zo, dat was snel. Daags na het nieuws dat de Samsung Galaxy S5 Mini vermoedelijk half juli te koop zal zijn, heeft Samsung het toestel officieel onthuld.

SM-G800H_GS5-mini_Black_11 Dit is de Samsung Galaxy S5 Mini

En dus zien we grotendeels bevestigd wat we al wisten over de Galaxy S5 Mini. Het toestel heeft een 4,5 inch Super Amoled scherm met een HD resolutie van 1280 bij 720 pixels. Onder de motorkap draait een quadcore processor met een kloksnelheid van 1,4 GHz, met 1,5 GB werkgeheugen en 16 GB opslagcapaciteit.

SM-G800H_GS5-mini_Black_10 Dit is de Samsung Galaxy S5 Mini

De camera aan de achterzijde heeft een resolutie van acht megapixels, zijn tegenhanger aan de voorzijde heeft 2,1 megapixels en kan in 1080p full HD filmen.

Net als zijn grote broer heeft ook de Galaxy S5 Mini een vingerscanner in de Home knop, een hartslagmonitor aan de achterzijde, en een behuizing met IP67 certificatie – dus: stofdicht, en waterdicht tot één meter gedurende een half uur. Opvallend is, dat de USB poort géén klepje heeft, en toch stof- en waterdicht is.

SM-G800H_GS5-mini_Blue_14 Dit is de Samsung Galaxy S5 Mini

Zoals je mag verwachtne is de S5 Mini een stukje compacter dan de grote S5: 131 x 65 millimeter, en 9,1 millimeter dik. Het toestel weegt 120 gram, en is voorzien van een batterij met een capaciteit van 2100 mAh.

De Galaxy S5 Mini zal al vanaf begin juli te koop zijn in Rusland (voor wie echt niet kan wachten), en vermoedelijk niet lang daarna in ons land. Je kunt ‘m straks kopen in de kleuren Charcoal Black, Shimmery White, Electric Blue en Copper Gold – oftewel: dezelfde kleuren als de grote Galaxy S5.

De adviesprijs van de Galaxy S5 Mini is 479 euro – met een winkelprijs die hier waarschijnlijk iets onder uitkomt.

samsung-galaxy-s5-mini-specificaties-844x1024 Dit is de Samsung Galaxy S5 Mini

Beste Galaxy S5 Mini deals per provider

Praat mee