Android 4.4 KitKat update voor Vodafone’s branded Samsung Galaxy S4 Mini

Gebruikers met een Vodafone branded versie van de Samsung Galaxy S4 Mini zijn de eersten die hun toestel kunnen updaten naar Android 4.4 KitKat.

samsung-galaxy-s4-mini-vodafone-update Android 4.4 KitKat update voor Vodafone's branded Samsung Galaxy S4 Mini

Terwijl bezit(s)ters met een unbranded Galaxy S4 Mini – of eentje van T-Mobile – nog even moeten afwachten, is de update nu al beschikbaar voor iedereen die zijn of haar S4 Mini direct bij Vodafone heeft aangeschaft.

De update, met firmwareversie XXUCNEA, liet even op zich wachten, maar is nu dus ook in Nederland begonnen. Je kunt ‘m installeren via het toestel zelf, of met behulp van Samsung’s Kies software op je PC.

De update brengt onder meer een update voor de interfacevan de Galaxy S4 Mini, en een aantal kleine, maar handige nieuwe foefjes – een aantal daarvan beschreven we al HIER.

Heb jij een Galaxy S4 Mini van Vodafone, en de update al geïnstalleerd? Wat zijn jouw eerste indrukken?

Beste Galaxy S4 Mini deals per provider

Reacties

 1. David Janssen zegt

  Ik heb een Samsung S4 mini (I9195) en na de update (XXUCNEA) vind ik het nog slechter geworden. Mijn sd-kaart werd half gewist en word niet meer herkend door het toestel. Daar stonden meer dan de helft van mijn apps op omdat de interne geheugen zo laag is (8 Gb). Hij is langzamer geworden en het toestel word snel heet. Ondanks dat ik de cache’s heb gewist en geheugen (werk geheugen en interne geheugen) heb vrij gemaakt. Verschillende apps stoppen plotseling. Ook moet ik 2 keer per dag de accu laden (gaat ongeveer 5 en een half à 6 uur mee) met het zelfde gebruik als voor de update én met minder apps. Al met al ben ik zeer teleurgesteld met de nieuwe update.
  Met vriendelijke groet,
  David Janssen

  • W. Jong zegt

   Wees maar blij dat je de update niet hebt. Mijn toestel is zo goed als onbruikbaar geworden. Fototoestel doet het niet meer, SD kaart is volgens het apparaat beschadigd, foto’s zijn nu grijze vlakken geworden die niet meer te openen of te verwijderen zijn, WhatsApp werkt nog maar half, batterij in een ommezien leeg, toestel heel warm, Had een backup gemaakt met Kies, maar na de update kan het toestel niet meer met Kies werken en moet je, of je wilt of niet, Kies 3 downloaden. Die loopt nog vaker vast dan Kies 2.6 maar je hebt geen toegang meer tot je opgeslagen contacten etc. in Kies 2.6…
   Ik ga maar een factory reset uitvoeren en laat de helpdesk mijn telefoon maar weer configureren voor de mail etc.
   Waarom zou je zo’n update in hemelsnaam willen?? Begin er niet aan!

 2. Irene zegt

  Mijn vriend heeft sinds mei 2014 een Samsung Galaxy S4 mini I9195 Black en heeft de update al ruim een maand geleden of zo gekregen. Ik heb sinds september 2013 een Samsung Galaxy S4 mini I9195 White en heb ‘m nog steeds niet. We zitten allebei bij Vodafone. Ik heb een uitgebreider abonnement dan hij. Als ik controleer op updates, zegt zowel het toestel als Samsung Kies dat ik de laatste update al heb. Heel vaag.

  Is er al zicht op wanneer de rest wordt uitgerold?

  • Irene zegt

   Aha, lees nu wat beter. Zie dat de branded versies eerst zijn. Mijn vriend heeft het toestel bij zijn abo gekocht. Ik heb ‘m zelf gekocht en daar mijn Vodafone simkaart ingestopt. Blijft de vraag hoe lang ik nog moet wachten…. 🙂

   • Kevin zegt

    Hoi Irene,

    Zelfde probleem hier. Wacht al 3 maanden op de 4.4 (KitKat) update. Heb mijn Vodafone abonnement verlengd (met de S4 mini) via belsimpel.nl, dus niet direct bij Vodafone aangeschaft. Heb de update nog steeds niet. Beetje waardeloos dat het zo lang moet duren. Iedere keer als ik check op updates geeft ie aan, de laatste updates zijn al geïnstalleerd. Nog ff wachten dus… hoe lang? Don’t know 🙁

    • Irene zegt

     Heb gisteren een tweet naar Vodafone gestuurd of al bekend is wanneer de update voor unbranded toestellen wordt vrijgegeven.
     Antwoord: Daar heb ik helaas geen informatie over. Zodra die beschikbaar is, krijg je automatisch een melding. ^KM

     Schieten we dus ook niks mee op.

     • Irene zegt

      JA! Hij werd net aangeboden, is nu aan het downloaden. We zijn toch niet vergeten. 🙂

 3. cuijpers zegt

  Vind het niet zo’n heel waardevolle update. Iedere keer opnieuw moet ik me handmatig aanmelden bij mijn draadloze thuisnetwerk, en andere netwerken. Verder zie ik niet veel bijzondere veranderingen.

Praat mee