Tip uit de trucendoos van de Samsung Galaxy S5: Air View

Één van de features van de Samsung Galaxy S5 die standaard uitgeschakeld staat, maar de moeite van het uitproberen waard is, is Air View: een preview oproepen van iets – foto, email, etc. – door je vinger net boven het scherm te houden.

samsung-galaxy-s5-tip-air-view Tip uit de trucendoos van de Samsung Galaxy S5: Air View

De Air View feature komt oorspronkelijk van de Galaxy Note 2, waar je bepaalde soorten inhoud snel kon doorzoeken door de punt van de S Pen stylus vlak boven het scherm te houden. Sinds de Galaxy S4 werkt dit zelfs zónder S Pen, en ook op de Galaxy S5 is dit mogelijk – als je Air View inschakelt. En dat is zo gepiept.

samsung-galaxy-s5-tip-air-view Tip uit de trucendoos van de Samsung Galaxy S5: Air View

Ga naar Instellingen (1), scroll naar beneden tot je het kopje Air View (2) tegekomt. Tik hierop, en schakel de functie rechtsboven in (3). Op dit scherm vind je vervolgens een overzicht met alle applicaties waar je Air View kunt gebruiken, inclusief een voorbeeld van wat je er zoal mee kunt doen.

In S Planner kun je je vinger boven een agendapunt houden, om snel meer details te bekijken. In de Galerij kun je een grotere weergave van een foto of video oproepen, zonder deze daadwerkelijk te selecteren.

In de Videospeler kun je je vinger over de tijdlijn bewegen om een preview te bekijken van wat er op dat moment in het filmpje te zien is. Als je je contacten als Snelkiesnummer hebt ingesteld, kun je deze zien als je je vinger in de Telefoon applicatie boven de  bijbehorende toets houdt.

Net als de Air Browse functie die we vorige week bespraken, valt Air View een beetje in het rijtje: leuk-om-mee-te-spelen. Of je ‘m langer dan een paar dagen gebruikt – en het dus méér is dan een aardige gimmick – is een persoonlijke kwestie, en zal je dus voor jezelf moeten vaststellen. Maar het is het proberen waard!

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee