‘Samsung’s wearables vanaf 2015 met vingerscanner’

Nog niet zolang geleden kon je al lezen over Samsung’s plannen om vingerscanners – en meer – ook in te bouwen in goedkopere Galaxy modellen. De baas van Synaptics, maker van o.a. touchpads, laat weten dat hun vingerafdrukscanners vanaf 2015 ook in wearables geïntegreerd zullen gaan worden.

samsung-galaxy-s5-vingerafdrukscanner-gc 'Samsung's wearables vanaf 2015 met vingerscanner'

Hoewel de beste man, Rick Bergman geheten, Samsung niet expliciet noemt in dit verhaal zijn één en één snel opgeteld. Hij vermeldt namelijk dat Synaptics’ vingerscanners ook prima werken met gebogen beeldschermpjes. En omdat Samsung deze gebruikt – zie bijvoorbeeld de Gear Fit – én vooralsnog de enige afnemer is van vingerscanners van het Amerikaanse bedrijf, hoeft hij Samsung niet eens bij naam te noemen.

Dus. Vanaf volgend jaar kunnen we dus de eerste Gears verwachten met een zelfde soort vingerscanner als de Galaxy S5 – een feature die, gezien de geringe ruimte voor knoppen op dit soort gadgets, misschien wel ontzettend handig zal zijn. Zeker als Samsung tegen die tijd de werking ervan nog verder heeft weten te optimaliseren.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee