Samsung’s semi-eigen alternatief voor TouchWiz: TerrainHome

Al sinds mensenheugenis zijn Samsung’s Galaxy smartphones uitgerust met de TouchWiz interface, die onlangs op de Galaxy S5 nog een flinke opfrisser kreeg. Maar nu is er Terrain Home: een launcher applicatie die (net als andere launchers) deels TouchWiz vervangt. Opvallend is dat Terrain, maker van Terrain Home, opgegroeid is binnen Samsung’s Accelerator programma – en dus door Samsung zelf ondersteund wordt.

samsung-galaxy-terrain-home-launcher Samsung's semi-eigen alternatief voor TouchWiz: TerrainHome

Terrain Home is in feite dus gewoon een nieuwe launcher, een applicatie die het standaard thuisscherm op je Galaxy – of andere smartphone – vervangt. Het idee achter Terrain is niet zozeer het bieden van meer opties, maar juist het versimpelen van de gebruikerservaring.

Terrain Home bestaat simpel gezegd uit drie onderdelen: een sidebar, waar je alle voor jou belangrijke informatie kunt toevoegen (denk: de cards van Google Now), de snel toegankelijke zoekfunctie Terrain Search, en een versimpeld app overzicht. Deze zijn vanaf het startscherm toegankelijk door respectievelijk naar rechts, boven, en links te vegen.

samsung-terrain-home Samsung's semi-eigen alternatief voor TouchWiz: TerrainHome

V.l.n.r.: de Sidebar, het startscherm, de versimpelde app overzicht

Onder de Terrain Home launcher vind je verder natuurlijk gewoon Samsung’s eigen andere menu’s en de vertrouwde notificatie- en vergrendelschermen. De enige voorwaarde om zelf Terrain Home te installeren, is dat jouw smartphone draait op Android 4.2 of nieuwer.

Een korte kennismaking met Terrain Home op onze Galaxy S5 liet de indruk achter dat het er allemaal wel aardig uit ziet, en het systeem met de drie belangrijkste gebieden op zich goed en overzichtelijk werkt. Om nou te zeggen: ja, Terrain is dé vervanger voor de TouchWiz interface… nou nee.

Mocht het concept je interessant lijken, check ‘m dan vooral zelf. Je vindt Terrain Home voor nop in de Play Store hier. De app bevindt zich nog in de testfase, dus nog niet alles is tiptop, en de voertaal – Engels – kan nog niet aangepast worden.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee