Samsung test Galaxy S5 met Tizen besturingssysteem

Hoewel Samsung’s Tizen smartphones nog op zich laten wachten, duikt er in India in ieder geval een Galaxy S5 op, die op het besturingssysteem draait.

samsung-galaxy-s5-tizen-test-phone-1024x184 Samsung test Galaxy S5 met Tizen besturingssysteem

Inmiddels gebruikt Samsung het Tizen besturingssysteem voornamelijk op haar Gear wearables, zoals de Gear 2 en Gear 2 Neo. Zelfs de oorspronkelijk op het Android besturingsssyteem draaiende Galaxy Gear maakte middels een update de switch naar Tizen. En nu test Samsung dus ook de Galaxy S5 met Tizen aan boord, zo doet de Indiase importdatabase Zauba ons tenminste geloven.

Dat wil natuurlijk absoluut niet zeggen dat er dus een op Tizen draaiende versie van de Galaxy S5 aan zit te komen. De droge beschrijving op Zauba – ‘Tizen test phone’ – lijkt aan te geven dat het toestel vooral gebruikt wordt om Tizen te testen, en niet zozeer de Galaxy S5 zelf.

Wel geeft dit alles aan dat Tizen als platform voor high end toestellen – lees: méér high end dan de Samsung Z – allerminst in de koelkast gezet is door Samsung, ondanks de hernieuwde band met Google en Android.

 

 

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee