Samsung legt merknaam ‘Gear VR’ vast: VR headset komt eraan

Erg verrassend is het niet, maar het lijkt erop dat Samsung recent besproken virtual reality headset – die het bedrijf in samenwerking met Oculus ontwikkelt – de naam Gear VR zal krijgen.

samsung-gear-vr-trademark Samsung legt merknaam 'Gear VR' vast: VR headset komt eraan

Dit blijkt uit een aanvraag die Samsung vorige week indiende bij het United States Patent and Trademark Office. De naam Gear VR toont dat het inderdaad een nieuwe gadget in de Gear serie zal zijn, en de recente registratie zou erop kunnen wijzen dat een lancering niet eens zo ontzettend ver weg meer is.

Of we de Gear VR headset al op de Berlijnse IFA beurs begin september zullen zien – tegelijk met de Galaxy Note 4 – is nog maar de vraag. Maar dat Samsung niet alleen bezig is met de ontwikkeling, maar ook voorbereidingen treft voor een daadwerkelijke release van een eigen virtual reality headset lijkt hiermee duidelijk.

De aanvraag bij de USPTO vind je HIER.

Galaxy deal tips

Praat mee