Samsung: ‘geen plannen om QHD versie Galaxy S5 LTE-A wereldwijd uit te brengen’

Wie een beetje logisch nadacht kon het al raden, maar Samsung heeft het voor de vorm nog maar even bevestigd: er zijn geen plannen om de Zuid-Koreaanse Galaxy S5 LTE-A – die met een QHD scherm, Snapdragon 805 processor en 3 GB RAM – wereldwijd op de markt te brengen.

samsung-galaxy-s5-lte-a-sm-g906-nederland-niet Samsung: 'geen plannen om QHD versie Galaxy S5 LTE-A wereldwijd uit te brengen'

Vanmorgen onthulde Samsung in haar thuisland het toestel dat al een tijdje bekend stond onder de modelcode SM-G906, en inderdaad: het toestel is uitgerust met een QHD scherm met een resolutie van maarliefst 2560 bij 1440 pixels. Tevens is Qualcomm’s Snapdragon 805 processor aan boord, die met name op grafisch gebied de Snapdragon 801 van ‘onze’ Galaxy S5 voorbij streeft.

En hoe graag we het ook zouden willen, Samsung liet aan AndroidCentral weten dat er op dit moment geen plannen zijn het toestel elders ter wereld te gaan verkopen.

Er zijn een aantal redenen waarom dit eigenlijk niet meer dan logisch is. Ten eerste deed Samsung vorig jaar het zelfde met de Galaxy S4, waarvan in Zuid-Korea zelf een variant verscheen met LTE-A verbinding en een snellere processor. Pas veel later kwam deze toestelversie ook in een beperkt aantal andere landen op de markt.

Ten tweede is kans groot dat Samsung de benodigde 5,1 inch QHD Amoled schermen helemaal nog niet in de vereiste hoeveelheden kan produceren om deze ook elders te gaan verkopen. Een paar honderdduizend stuks om aan thuisfront te laten zien dat LG met haar G3 niet de enige is die QHD schermen kan maken? Geen probleem. Tientallen miljoenen om aan de vermoedelijk forse wereldwijde vraag te voldoen? Nee, daarvoor is het nog te vroeg.is

Overigens komt er wel degelijk een Galaxy S5 LTE-A in andere landen in de schappen te liggen. Deze variant, met de modelcode SM-G901, is waarschijnlijk wel voorzien van de snellere Snapdragon 805 processor, maar het scherm heeft de standaard 1080p full HD resolutie.

Wie toch benieuwd is naar een QHD Amoled scherm moet nog even wachten op de Galaxy Note 4, die er waarschijnlijk wel eentje heeft – en waarvoor Samsung kennelijk liever haar kostbare productiecapaciteit in wil zetten – of op de illustere Galaxy F, mocht deze nog op afzienbare termijn daadwerkelijk in de planning blijken te zitten.

Maar het toestel dat Samsung vandaag – naar het schijnt voorbarig – onthulde? Nee, die komen we dit jaar in de Nederlandse winkels niet tegen.

Beste Galaxy S5 deals per provider

Reacties

Praat mee