‘Samsung Gear Live smartwatch vanaf 7 juli te koop’ (of: Galaxy Wear?)

Volgens verwarrende berichtgeving zal de stand-alone versie van Samsung’s Gear smartwatch tijdens Google’s I/O evenement onthuld worden. Vervolgens ligt de Gear Live, zoals deze vermoedelijk heet, vanaf 7 juli in de winkels. Hoewel we dit allemaal graag willen geloven, wringt er iets aan dit gerucht.

Android-Wear-notifications-2-1024x576 'Samsung Gear Live smartwatch vanaf 7 juli te koop' (of: Galaxy Wear?)

Ten eerste staat Google’s I/O evenement, dat vandaag van start gaat, uiteraard geheel in het teken van het Android besturingssysteem – of haar voor wearables geoptimaliseerde variant Android Wear. Nu kwamen we eind mei al te weten dat Samsung’s Android wearables vermoedelijk door het leven zullen gaan onder de naam Galaxy WearSamsung’s smartwatch met eigen SIM kaart het waarschijnlijk Gear Solo, zo bleek eerder uit een merknaamregistratie. Inderdaad, zonder Galaxy in de naam.

De kans is dus erg groot dat deze Gear smartwatch, die géén smartphone nodig heeft om te functionere, net als de Gear 2 en Gear 2 Neo draait op het Tizen besturingssysteem. Een introductie tijdens Google I/O is dus niet erg logisch.

Zeker niet omdat, ten tweede dus, Samsung zeer waarschijnlijk wel degelijk haar eerste Galaxy Wear smartwatch zal lanceren tijdens dit evenement. Maar dit is dan weer niet de Gear Live, of Solo.

Verwarring alom dus. Toch zijn er twee logischer mogelijkheden die het gerucht grotendeels zouden verklaren. Mogelijk is Samsung’s eerste Galaxy Wear smartwatch dus vanaf 7 juli al te koop. En heel misschien is dit dan zelfs een SIM kaart houdend model. Deze eerste mogelijkheid zou niet eens zo vreemd zijn – de tweede ook niet, maar wel verrassend.

Overigens zou deze smartwatch voorzien zijn van een 1,63 inch Super Amoled scherm, een 1,2 GHz processor, een halve gigabyte werkgeheugen, een hartlslagmonitor, en de prettige eigenschap tegen water te kunnen. Inderdaad: een iets gepimpte versie van de Gear 2 dus – al dan niet voorzien van het Android Wear systeem.

Hoe de vork ook in de steel zit: de komende dagen zien we in ieder geval een op Android Wear gebaseerd smartwatch van Samsung. En met een beetje geluk is deze ook nog eens vrij snel verkrijgbaar. Met of zonder eigen SIM kaart.

(via)

 

Galaxy deal tips

Praat mee