Samsung Gear Live officieel onthuld

In een ietwat verwarrende move is Samsung’s nieuwe Gear Live smartwatch inderdaad onthuld – mét Google’s Android Wear besturingssysteem, wel te verstaan, maar zonder Galaxy branding.

samsung-gear-live Samsung Gear Live officieel onthuld

Eerder vandaag dook het gerucht al op dat de Gear Live onthuld zou worden tijdens Google’s I/O evenement. Toen wezen er al op dat een nieuwe Gear smartwatch zonder Galaxy benaming waarschijnlijk níet op een variant van het Android besturingssysteem zou draaien. Bovendien registreerde Samsung onlang al de naam Galaxy Wear, wat eenduidig wijst op een wearable met Android aan boord.

Maar alle logica ten spijt, verscheen vanavond toch de Gear Live ten tonele. Deze nieuwe smartwatch maakt deel uit van de eerste lichting wearables die draaien op Android Wear. De hardware doet denken aan Samsung’s op Tizen draaiende Gear 2: aan boord zijn o.a. een 1,63 inch Super Amoled scherm met een resolutie van 320 bij 320 pixels, een behuizing met IP67 certificatie, en een hartslagmonitor.

De Gear Live zal vanaf vandaag al te bestellen zijn via Google’s Play Store voor 200 dollar. Levering volgt dan vanaf 7 juli. Tenminste, in de VS. Hoe dit plaatje er voor Nederlandse consumenten uit ziet weten we hopelijk spoedig. In Nederland zal de Gear Live in ieder geval te koop zijn vanaf augustus, voor 199 euro.

Maar uhm, de eerste Galaxy Gear draait na de laatste update op Tizen, en nu is er de Gear Live die weer met Android zijn ding doet. Is het misschien een idee, beste Samsung, om in ieder geval een wat consequenter schema aan te houden bij de naamgeving van alle wearables die momenteel op de markt verschijnen? 😉

Galaxy deal tips

Praat mee