Samsung Galaxy Tab S: releasedata, en nog meer afbeeldingen

Samsung kan de aankondiging van haar nieuwe Galaxy Tab S tablet serie, gepland voor 12 juni, inmiddels wel overslaan. Zoveel zagen we al van, en weten we al over deze nieuwe, met Amoled scherm uitgeruste, tablets. En nu volgt nieuwe informatie over wanneer je ‘m straks kunt kopen, én een flinke stapel beeldmateriaal.

samsung-galaxy-tab-s-render Samsung Galaxy Tab S: releasedata, en nog meer afbeeldingen

Nadat we een paar dagen terug al wat officiële persafbeeldingen van zowel de 8,4 als de 10,5 inch Galaxy Tab S voorbij zagen komen, doet Sammobile vandaag nog een paar duiten in het al behoorlijke volle zakje. Op de nieuwe plaatjes valt nog eens goed te zien, dat de Tab S modellen qua vormgeving leentjebuur spelen bij de Galaxy S5 – de geperforeerde, kunststof achterkant rolde in ieder geval uit dezelfde koker.

samsung-galaxy-tab-s-achterkant Samsung Galaxy Tab S: releasedata, en nog meer afbeeldingen

Verder zien we bevestigt wat op eerdere afbeeldingen ook zo leek te zijn: met 6,6 millimeter zijn de nieuwe Tab S tablets bijzonder slank. Aan de achterkant zien we nog twee rondjes, waarvan niet helemaal duidelijk is waar ze voor dienen. Mogelijk zijn het alleen bevestigingspunten voor het achterpaneel.

samsung-galaxy-tab-s-telefoon-synchronisatie-1024x640 Samsung Galaxy Tab S: releasedata, en nog meer afbeeldingen

Op de nieuwe afbeeldingen is ook te zien dat de tablets over een koppelingsmogelijkheid met een telefoon beschikken, waardoor je bijvoorbeeld inkomende gesprekken kunt opnemen zonder je Tab S weg te hoeven leggen. Ook synchronisatie door deRemote PC feature – bekend van bijvoorbeeld de Galaxy NotePRO 12.2 – is van de partij.

Meer afbeeldingen vind je bij de mensen van Sammobile HIER. Daarmee is de kous echter nog niet af. Meneer @evleaks levert zijn bijdrage van de dag, met een afbeelding van een document waarop een aantal releasedata te zien zijn.

samsung-galaxy-tab-s-releasedatum Samsung Galaxy Tab S: releasedata, en nog meer afbeeldingen

De voorverkoop van de Galaxy Tab S zal daags ná de onthulling van start gaan, en hoewel het document hierboven niks zegt over de Nederlandse markt, gaan wij er vanuit dat ook hier half juni al winkels te vinden zullen zijn waar je ‘m kunt bestellen. Of de getoonde leverdatum ook hier al eind juni zal zijn, of mogelijk toch wat later, is niet bekend.

In ieder geval is het zeker dat beide Galaxy Tab S modellen – 8,4 en 10,5 inch – over een Super Amoled scherm beschikken met resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Samsung’s eigen octacore Exynos processor zorgt voor de rekenkracht, en ook de inmiddels bekende vingerscanner is aan boord. Standaard hebben de tablets 3 GB werkgeheugen, 32 GB opslagcapaciteit, én een microSD slot voor verdere opslagbehoeften.

Aan de achterkant bevindt zich een acht megapixel camera, die aan de voorzijde bijgestaan wordt door een bescheidener 2,1 megapixel model.

Over de prijzen weten we officieel nog niets, hoewel eerder opgedoken vermeldingen in een Finse winkel bevestigen dat het hier echt gaat om Samsung’s niet high end tablet serie.

Galaxy deal tips

Praat mee