Samsung Galaxy S5 tips: zaklamp en vergrootglas widgets

Een klassieke smartphone toepassing is en blijft toch wel de ‘LED-flitser-als-zaklamp’ truc. Maar waar zit ‘ie eigenlijk op de Samsung Galaxy S5? En als we er toch mee bezig zijn: ook als vergrootglas is het toestel best handig.

samsung-galaxy-s5-led-zaklamp Samsung Galaxy S5 tips: zaklamp en vergrootglas widgets

Zaklamp

Om je Galaxy S5 als zaklamp te gebruiken hoef je niet de Play Store af te gaan struinen op zoek naar een goede flashlight widget of app. De mogelijkheid is standaard aan boord – je moet alleen de Zaklamp widget op je startscherm zetten.

Je zult de eerste niet zijn die even moet zoeken waar de widgets toch gebleven zijn in de nieuwe versie van Samsung’s TouchWiz interface, zoals je ‘m op de Galaxy S5 aantreft. Je vindt ze niet meer in het overzicht met apps, maar als je je vinger even wat langer op een leeg stukje startscherm houdt.

samsung-galaxy-s5-widgets-zaklamp Samsung Galaxy S5 tips: zaklamp en vergrootglas widgets

Je komt dan op het scherm waar je je startscherm naar eigen smaak kunt aanpassen, en kunt daar ook op Widgets tikken (1). Veeg nu door je overzicht met widgets tot je de Zaklamp widget tegenkomt (2). Leg je vinger op het icoontje, en je kunt ‘m een plekje geven op je startscherm (3). De Zaklamp widget is in feite gewoon een aan- en uitknop voor de LED aan de achterkant van de Galaxy S5.

Vergrootglas

En zoals gezegd: als je nu toch bezig bent kun je gelijk ook het Vergrootglas checken. Dit is in feite een versimpele camera app, die voornamelijk als – jaha! – vergrootglas handig is. Je vindt de benodigde widget in hetzelfde widgetoverzicht waar je hierboven ook de Zaklamp al vandaan had. Dit is een beetje gek, want het Vergrootglas is natuurlijk gewoon een app – maargoed, dáár vind je ‘m dus.

samsung-galaxy-s5-widgets-vergrootglas Samsung Galaxy S5 tips: zaklamp en vergrootglas widgets

Met het vergrootglas van de Galaxy S5 het scherm van de Galaxy S4 bestuderen. Gewoon, daarom.

Op het Vergrootglas scherm vind je een aantal icoontjes. Scherpstellen doe je met Focus (4), meer Licht krijg je als je flitser aan zet (5), en als je dan ook nog een foto wilt maken van wat je nú ziet, tik je op Opname (6). In en uitzoomen doe je met het schuifbalkje (7).

Natuurlijk kun je hier ook de Camera app voor gebruiken, maar eerlijk is eerlijk: de Vergrootglas app is hier door de uitgeklede interface wel een stuk handiger voor.

Alleen vuurmaken met zonlicht zit er met dit vergrootglas dan weer niet in. Aansteker app anyone?

Beste Galaxy S5 deals per provider

Reacties

 1. RENEE zegt

  de zaklamp zit ook in het menu van snelle acties van instellingen die je vanaf boven naar beneden kan trekken ( ik weet niet hoe t precies heet) waarom zit daar niet ook het vergrooghlas bij?

 2. RENEE zegt

  als vergrootglas een app is waarom kan ik hem dan niet toevoegen aan een folder op mijn bureaublad?
  vreemd km g als wifget te implementeren.

 3. Minou zegt

  Toen ik de widget zaklamp op mijn scherm wilde zetten heb ik hem denk ik per ongeluk verwijderd. Kan hem in elk geval nergens meer terugvinden. Kan ik deze nog terughalen? Bijv. door terug te zetten naar fabrieks instellingen, of ben ik het kwijt en moet ik nu een andere app downloaden?

 4. Bram zegt

  Heb me ook rot gezocht, tot ik dit artikel tegenkwam. Altijd wel een wannabee die het wiel opnieuw wil uitvinden. Onhandig door onlogisch.

Praat mee