Samsung Galaxy S5 tip: schermmodus zelf kiezen

Samsung’s Amoled beeldschermen – zoals die van de Galaxy S5 – worden de laatste tijd keer op keer geprezen om hun erg goede weergave. Toch staat het toestel, als je ‘m uit de doos haalt, niet ingesteld op de weergavemodus die de hoogste ogen gooit in verschillende schermtests.

samsung-galaxy-s5-display-gc Samsung Galaxy S5 tip: schermmodus zelf kiezen

Standaard staat de Galaxy S5 ingesteld op de Adapt Display modus. Deze zorgt ervoor dat de weergave per situatie wordt geoptimaliseerd. Op zich niks mis mee, maar met name kleurweergave in de Adapt Display modus blijft ietwat fel – overgesatureerd, beter gezegd. Veel gebruik(st)ers vinden dat juist mooi, en daar is natuurlijk helemaal niks mis mee. Maar wie de wereld via zijn of haar smartphone liever wat realistischer aanschouwt heeft dus betere opties. Loopt u mee?

samsung-galaxy-s5-kleurweergave-schermmodus-instellen-tip Samsung Galaxy S5 tip: schermmodus zelf kiezen

Het is allemaal simpel. Ga in je Instellingen naar de optie Display (1), en tik op Scherm-modus (2). Je kunt nu kiezen uit verschillende weergavetypes (3):

 • Adapt Display – deze past de weergave aan de omstandigheden aan
 • Dynamisch – als je houdt van kleuren die van je scherm af spatten
 • Standaard – een beetje overal tussenin
 • Professionele foto – geoptimaliseerd voor een natuurgetrouwe fotoweergave
 • Bioscoop – geeft kleuren het meest natuurlijk weer

De meest natuurlijke weergave krijg je als je kiest voor de Bioscoop modus (3), maar het is de moeite om er een paar uit te proberen om erachter te komen wat het best bij jouw eigen smaak past. Heb je je keuze gemaakt? Vergeet dan niet op Opslaan te tikken (4).

Beste Galaxy S5 deals per provider

Reacties

 1. Joëlle zegt

  Hey,

  Ik heb een Galaxy S5, ‘k ben er ook zeker super blij mee. Alleen heb ik een klein probleempje, of nahja ‘Probleempje’? Dat valt wel mee. Maar mijn achtergrond wisselt telkens automatisch… heeft iemand enig idee hoe ik dit kan voorkomen? Het is nogal iriand

 2. Joëlle zegt

  Hoi ik heb ook een Galaxy S5 alleen heb ik een klein dingetje met mijn schtergronden… hij wisseld constant zonder dat ik dat doe… iemand enig idee hoe ik dit op kan lossen?

 3. Monique dingelhoff zegt

  Ik heb na een software update van mijn galaxy s5 neo ineens het standaard of eenvoudige startscherm door per ongeluk verkeerde knopje te klikken terwijl ik juist wil dat het geavanceerde startscherm erop komt met kleine afbeeldingen van apps en dergelijke maar kan maar niet uitvinden hoe ik mn gewone scherm terug krijg

  • Michel zegt

   Veeg je meldingenscherm in beeld (naar beneden), en tik op het tandwieltje rechtsboven. Ergens moet nu een icoontje ‘Eenvoudige stand’ staan. Tik daarop, en je kunt de ‘Standaardstand’ kiezen. Bevestig met ‘Gereed’, en klaar.

Praat mee