Samsung Galaxy S5 tip: overgangseffecten van het startscherm instellen

Sommige mensen willen zo weinig mogelijk instellen op hun telefoon. En anderen willen juist álle opties zelf uitproberen – zoveel mogelijk zelf kiezen dus. Als je in de laatste categorie valt, én een Samsung Galaxy S5 hebt, is dit een bescheiden, edoch leuke tip.

samsung-galaxy-s5-tip-overgangseffect-startscherm-instellen1 Samsung Galaxy S5 tip: overgangseffecten van het startscherm instellen

Je kunt op de Galaxy S5 namelijk kiezen op welke manier je wisselt tussen de verschillende startschermen. Om precies te zijn: je kunt het Overgangseffect kiezen. Standaard wisselt het toestel tussen startschermen met een – zoals Samsung het zelf noemt – Kaartspel animatie, waarbij het  ‘nieuwe’ scherm over het naar de achtergrond verdwijnende ‘oude’ scherm schuift. Maar er is meer.

samsung-galaxy-s5-tip-overgang-effect-startscherm-instellen Samsung Galaxy S5 tip: overgangseffecten van het startscherm instellen

Leg om te beginnen je vinger even iets langer op een leeg deel van je startscherm. Je komt nu vanzelf in het scherm terecht waarbij je allerlei aspecten van dit scherm kunt aanpassen aan je eigen smaak. Tik op Instellingen startscherm (1), en kies vervolgens voor de optie Overgangseffect (2). Je krijgt nu de keuze uit drie verschillende effecten: Kaartspel (standaard), 3D rotatie (als een soort carrousel) en Geen (simpel heen en weer schuiven tussen schermen).

samsung-galaxy-s5-startscherm-overgangseffecten Samsung Galaxy S5 tip: overgangseffecten van het startscherm instellen

Animatie tussen twee schermen in, v.l.n.r.: Kaartspel, Geen, 3D rotatie

Zo zie je maar. Ondanks dat Samsung haar vernieuwde TouchWiz interface op de Galaxy S5 een stuk overzichtelijker maakte, blijft er genoeg te doen voor iedereen die naar hartelust zelf dingen wil instellen.

Beste Galaxy S5 deals per provider

Reacties

  1. Frederik S zegt

    Hi, ik heb een S5 Neo en daar zit deze functionaliteit niet op die plek. In plaatst daarvan heb ik ‘Achtergronden – Widgets – Thema’ waar kan ik instellingen van mijn startscherm wijzigen?

Praat mee