Samsung Galaxy S5 tip: maak de interface sneller

Er valt niet zo gek veel te klagen over de snelheid van de Samsung Galaxy S5. Toch is er een manier om de bediening net even wat vlotter te maken. Als je oplet zie je namelijk dat allerlei overgangen tussen schermen en apps ‘geanimeerd’ zijn – vensters schuiven of schalen op een nette manier weg. Maar dit kost wel wat tijd. Daar kun je wat aan doen.

Voordat we beginnen, willen we toch één waarschuwing geven. Je zult namelijk wat verborgen mogelijkheden tevoorschijn moeten toveren. Deze mogelijkheden kunnen een behoorlijke invloed hebben op het functioneren van jouw Galaxy S5. Dus: begin hier alleen aan als je een beetje weet wat je doet, of je tenminste op je gemak voelt met het hebben van opties die dieper in de werking van je toestel ingrijpen dan normaal mogelijk is. Dat gezegd hebbende, het volgende.

samsung-galaxy-s5-tip-interface-sneller-maken-1 Samsung Galaxy S5 tip: maak de interface sneller

Om je Galaxy S5 te bevrijden van overbodige animaties in de interface van het toestel, moet je eerst de Ontwikkelaaropties van het toestel tevoorschijn toveren. Als je in het Instellingen menu kiest voor Toestel-info (1) zie je in het volgende scherm het kopje Buildnummer (2). Tik hier een keer over zeven vrij snel achter elkaar op – als je goed doet meldt het toestel hoe vaak je nog moet tikken om de Ontwikkelaarsopties te activeren (3).

samsung-galaxy-s5-tip-interface-sneller-maken-2 Samsung Galaxy S5 tip: maak de interface sneller

Als je dit gedaan hebt, vind je in het Instellingen menu nu een extra mogelijkheid: de Ontwikkelaarsopties dus (4). Tik hierop, en scroll een stukje naar beneden in dit menu, tot je de kopjes Vensteranimatie schalenAnimatieschaal overgang en Schaal van duur Animator ziet (5). Bij alledrie kun je, als je erop tikt, de optie Animatie is uit selecteren (6).

Als je nu terug keert naar het startscherm van je Galaxy S5, zul je merken dat vensterwisselingen niet meer van fancy effecten zijn voorzien. Het resultaat: alles gaat net even wat sneller.

Beste Galaxy S5 deals per provider

Reacties

Praat mee