Samsung Galaxy S5 tip: apps verbergen, uitschakelen, verwijderen

Wat doe je als het applicatie overzicht van je Samsung Galaxy S5 overvol is, en je wat orde wilt scheppen? Je kunt ze er natuurlijk gewoon afknikkeren. Maar soms wil je dat ook weer niet, of gaat het gewoon niet – voorgeïnstalleerde apps van Samsung zelf kun je niet deïnstalleren. Wel kun je ze verbergen, of uitschakelen, en dat ruimt ook op.

samsung-galaxy-s5-tip-apps-verbergen Samsung Galaxy S5 tip: apps verbergen, uitschakelen, verwijderen

Apps verbergen

Als je je apps niet persé kwijt wilt, kun je ze verbergen. Ze zijn er dan nog wel, maar ze vullen je overzicht niet meer. Tik hiervoor, in het scherm met al je apps, rechtsboven (1), en kies Apps verbergen (2). Vink nu alle apps aan die je niet meer wilt zien (3), tik op Gereed (4), en klaar is Klara. Wil je ze toch weer zichtbaar maken? Tik dan bij (2) niet op Apps verbergen, maar iets lager in het menu op Verborgen apps tonen. Logisch.

samsung-galaxy-s5-tip-apps-uitschakelen Samsung Galaxy S5 tip: apps verbergen, uitschakelen, verwijderen

Apps uitschakelen of verwijderen

Wil je apps helemaal van jouw Galaxy S5 verwijderen? Dat kan natuurlijk via de Play Store, maar ook vanuit het app menu. Je kunt zo ook applicaties uitschakelen die zich niet laten verwijderen, omdat ze volgens Samsung standaard bij de Galaxy S5 horen – bijvoorbeeld S Health.

Tik hiervoor, wederom in het overzicht met apps, op het menu icoontje – de drie puntjes rechtsboven (zie 1), kies nu Apps verwijderen/uitschake.. (ingekorte schrijfwijze van Samsung zelf, niet van ons – puntje 5). Kies nu de app waar je vanaf wilt (6). Al de app echt verwijderd kan worden, zal de Galaxy S5 vragen of je deze echt wilt verwijderen – kan dit niet, dan verschijnt het venstertje Uitschakelen en resetten. Tik op OK om het uitschakelen af te ronden (7).

Als ook dat niet gaat…

Als je oplet zie je dat een aantal apps zelfs niet uit te schakelen zijn. Bijvoorbeeld de browser – Internet – of Instellingen. Met die apps zul je sowieso moeten leren leven, maar de meesten daarvan zijn zo’n fundamenteel onderdeel van je smartphonegebruik dat dit niet zo’n probleem zal zijn.

Beste Galaxy S5 deals per provider

Reacties

 1. FrankL zegt

  Ik heb het probleem dat uitgeschakelde apps (zoals Flipboard, S-Voice, Google Music, Google Books enz), de volgende dag weer in de lijst staan. Ze schakelen zichzelf weer in. Iemand een idee?

 2. Jurgen zegt

  Frank,

  Als jouw toestel niet geroot is, dan worden deze apps die standaard zijn meegeinstalleerd inderdaad weer getoond. Volgens mij kunnen ze alleen middels ‘uitzetten’ via applicatiebeheer definitief uitgezet worden als het toestel is geroot. Mocht je echter wel over een geroot toestel beschikken en de applicaties hebben uitgezet, dan durf ik je niet te zeggen wat er aan de hand is helaas.

  gr
  Jurgen,

 3. Nathalie zegt

  Vanaf heden heb ik de software update uitgevoerd en nu blijft mijn foon elke keer blokkeren als wil opnemen als telefoon gaat en komt de melding gear fit is gestopt en de accu is giga snel leeg dus wil ik graag deze update verwijderen! !!

 4. Ruud zegt

  Ik heb helemaal geen zin in die S Voice. Elke keer als ik mijn koptelefoon inschakel verschijnt dat S Voice scherm. Ik wil het gewoon helemaal van mijn toestel verwijderd hebben. Hoe doe ik dit?

Praat mee