Samsung Galaxy S5 tip: een schermafbeelding maken

Als je eerder al een Samsung smartphone had, is de onderstaande tip vast bekend. Maar voor wie een gloedjenieuwe Galaxy S5 de eerste Galaxy is, is het een handige. Want hoe leg je nu eigenlijk een schermafbeelding vast op het toestel?

Er zijn, simpel gezegd, twee manieren om wat je op het scherm van de Galaxy S5 ziet vast te liggen op één handige afbeelding, bijvoorbeeld om die ene hilarische Whatsapp conversatie voor het nageslacht te bewaren – of een van de duizend andere redenen dat zoiets van paskomt.

schermafbeelding-maken-samsung-galaxy-s5-screenshot Samsung Galaxy S5 tip: een schermafbeelding maken

De simpelste van deze twee manieren vraagt niets anders dan dat je de Home knop (1) en de Aan/uit knop (2) tegelijk indrukt, en een seconde of wat vasthoudt. Het ‘oplichten’ van een witte rand rond het scherm, en een ‘camerageluidje’ – als het geluid aan staat – signaleren dat de schermafbeelding is vastgelegd.

samsung-galaxy-s5-schermafbeelding-maken-vegen Samsung Galaxy S5 tip: een schermafbeelding maken

De tweede manier – de leukste, maar ook de minder betrouwbare, die bovendien niet altijd beschikbaar is – is het vastleggen van een schermafbeelding door met je hand horizontaal boven het scherm te ‘vegen’. Ga via Instellingen onder het kopje Beweging naar de optie Bewegingen en gebaren (3), en zorg dat Vegen voor schermafbeelding (4) ingeschakeld staat (5).

Veeg dus met je handpalm lichtjes over het beeldscherm – het maakt niet uit of je dit van links naar rechts doet, of van rechts naar links. Ook nu wordt het vastleggen van de schermafbeelding aangegeven met een witte oplichtend rand rond het scherm, en eventueel een camerageluid.

samsung-galaxy-s5-schermafbeelding-delen Samsung Galaxy S5 tip: een schermafbeelding maken

Als je een schermafbeelding op de Galaxy S5 hebt gemaakt – of met de Home/Aan/uit knop combinatie, of door het vegen met je hand, verschijnt deze in je notificatiescherm. Van daaruit kun je ‘m direct delen via email, Whatsapp, etc., desgewenst bewerken, of direct weer wissen.

 

 

Beste Galaxy S5 deals per provider

Reacties

  1. E. Kamphuis zegt

    Als je in je toolbox (verschijnt op elke pagina) schrijven op het scherm zet dan heb je een derde mogelijkheid om een schermafbeelding te maken. Zodra je een schermafdruk wil maken druk je je toolbox inhoud te voorschijn en klik je op het icoontje schrijven op het scherm. De afbeelding word opgeslagen onder galerij map screenshots.

Praat mee