Samsung Galaxy S3 Neo duikt op Duitsland

Tot nu toe was hij alleen in landen ver weg van hier verkrijgbaar: de Samsung Galaxy S3 Neo. Het gaat hier om een licht gemoderniseerde versie van de ‘oude’, vertrouwde Galaxy S3.

samsung-galaxy-s3-neo-1 Samsung Galaxy S3 Neo duikt op Duitsland

Deze Europese variant van de Galaxy S3 Neo – modelcode GT-I9301, zónder 4G verbinding – lijkt qua hardware sterk op zijn Neo-loze voorganger: een 1,4 GHz quadcore processor, een 4,8 inch 720p HD Super Amoled beeldscherm, en een acht megapixel camera zijn ook deze keer weer aan boord.

Maar misschien raadt je het al: het RAM geheugen is uitgebreid van één naar anderhalve gigabyte, zodat op de Galaxy S3 Neo wél voldoende capaciteit aanwezig is om Samsung’s nieuwe TouchWiz interface, inclusief Android 4.4 KitKat, te draaien. Deze zijn dan ook standaard op het toestel aanwezig. In Duitsland is het toestel leverbaar in blauw en wit.

Of de Galaxy S3 Neo ook naar Nederland zal komen is nog niet bekend – Samsung introduceerde het toestel tot nu toe niet globaal, maar slechts in een handjevol landen. Een release in Duitsland kan wel degelijk voorbode zijn van een komst naar ons land, maar zeker is het nog niet.

Natuurlijk is een degelijke Neo variant van de populaire S3 dé manier om de levensduur van het model – vanuit Samsung’s perspectief – met minstens een jaar te verlengen. En voor de consument is het een interessant mid range toestel met alle kwaliteiten van Samsung’s meestverkochte smartphone ooit.

Neemt niet weg dat het jammer is dat de originele, 4G-loze Galaxy S3 met modelcode GT-I9300 de software waar deze S3 Neo op draait niet zal krijgen – ook al is het toestel inmiddels ruim twee jaar oud, en dus ruim de officiële updateperiode van achttien maanden voorbij.

(via 1, 2)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

 1. Linda zegt

  Heeft iemans enig idee of de Europese variant ook Dual Sim is? En passen de hoesjes voor de Galaxy S3 ook om de Neo?

  • Henk H. zegt

   Nee, toestel heeft plek voor een simkaart met daarboven plek voor een extra geheugenkaartje. Verder is model hetzelfde als de ‘oude’ S3.

 2. Rick zegt

  beetje het zelfde wat er met de S2+ is gedaan begin vorige jaar, ook die kreeg een extra update meer dan de orginele S2 welke is bleven hangen op 4.1.2 en de S2+ 4.2.2

  maar met kitkat er op en de juiste prijs kan het zeer intressant zijn daar de specs nog prima mee kunnen de komende jaren.

Praat mee