‘Samsung Galaxy Note 4 met 12 megapixel camera met OIS’

Een nieuwe dag, een nieuw gerucht over Samsung’s Galaxy Note 4. Dit keer is het er eentje die niet helemaal strookt met eerdere geruchten over de camera van het toestel: de Galaxy Note 4 zou een 12 megapixel sensor krijgen. Maar wel mét optische beeldstabilisatie (OIS).

samsung-galaxy-s5-review-camera 'Samsung Galaxy Note 4 met 12 megapixel camera met OIS'

Eerder nog viel te lezen dat de Galaxy Note 4 waarschijnlijk een 16 megapixel sensor zou krijgen, uit de keuken van Sony. Deze sensor zou tevens beschikken over OIS. En vandaag komt uit Zuid-Korea zelf het bericht dat de camera een lagere 12 megapixel resolutie zou kunnen hebben.

Laten we wel wezen: 12 of 16 megapixels, het is allemaal meer dan genoeg voor een smartphone. Zolang die optische beeldstabilisatie maar aanwezig is, zodat je ook daadwerkelijk kunt profiteren van dit fikse aantal pixels.

Overigens krijgt de Galaxy Note 4 een camera aan de voorkant met een resolutie van 3,7 megapixels – een flinke verhoging ten opzichte van wat we tot nu toe gewend waren. En in tegenstelling tot een 12 megapixel camera aan de achterzijde, komt dit detail ook nog eens overeen met de specificaties van het toestel die vorige week opdoken in AnTuTu’s database.

Een camera aan de voorzijde met een 3,7 megapixel sensor is natuurlijk geen toevallige ontwikkeling. Een QHD scherm met 2560 bij 1440 pixels – zoals de Galaxy Note 4 waarschijnlijk heeft – heeft namelijk een 3,7 megapixel resolutie. Het zou wat suf zijn als een met de front facing camera genomen foto een lagere resolutie zou hebben als het scherm waarop je ‘m waarschijnlijk bekijkt.

(via)

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Praat mee