‘Samsung Galaxy Note 4 komt in twee versies: plat, en gebogen’

Als je het nieuws rond de Samsung’s aanstormende Galaxy Note 4 een beetje volgt, kom je voornamelijk twee soort geruchten tegen: óf het toestel komt met een gewoon, plat Super Amoled scherm met QHD resolutie, óf hij krijgt een gebogen, mogelijk driezijdig schermtype. Mogelijk blijken beide geruchten juist, als Samsung twee versies van het toestel lanceert – in welk geval hier nagenoeg zeker alleen de ‘platte’ variant te koop zal zijn.

samsung-galaxy-note-4-niet-driezijdig-scherm-plat 'Samsung Galaxy Note 4 komt in twee versies: plat, en gebogen'

De Galaxy Note 4: plat, zonder scherm aan zij- of achterkant, net als de Galaxy Note 3

We hadden het recent al een beetje voorspeld: wees niet verbaasd als de Galaxy Note 4 straks met een klassiek, plat beeldscherm in de schappen belandt. En zoals Koreaanse nieuwsbronnen nu berichten, lijkt dit ook precies het geval voor de ‘standaardversie’ van het apparaat. Wel wordt de Note 4 volgens dezelfde bronnen dus Samsung’s eerste smartphone met een QHD scherm met een resolutie van maarliefst 2560 bij 1440 pixels.

De niet-zo-platte Galaxy Note 4, mogelijk dus met een scherm dat om de zijkanten heenbuigt, zou dan in een beperkte oplage alleen in selecte markten verkocht gaan worden. Helaas vallen Nederland en België vanuit Samsung’s perspectief doorgaans niet onder de noemer ‘selecte markten’ – en dus moeten wij het straks gdoen met de platte variant van de Note 4.

Voor de liefhebbers van cutting edge technologie is dit misschien wat jammer, hoewel – zoals gezegd – niet erg verrassend. De productie van dergelijke gebogen, hoge resolutie Amoled schermen staat nog in de kinderschoenen, en als we een gokje mogen wagen wordt die variant van de Note 4 onzettend duur. Dat was destijds met Samsung’s Galaxy Round – ook nooit hier verkocht – namelijk het geval.

Overigens, met Samsung’s nieuwste Exynos 5433 octacore processor en een nieuwe 16 megapixel camera mét optische beeldstabilisatie zal ook de platte Note 4 een hoop interessante techniek meebrengen.

Samsung zal de Galaxy Note 4 begin september in Berlijn onthullen. Te koop is het toestel dan mogelijk nog voor het einde van die maand. Wil jij een bericht ontvangen zodra de Note 4 in ons land te koop is? Schrijf je dan in voor onze notificatie service!

Galaxy Note 4 email notificatie:

 

 

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Praat mee