Samsung Galaxy Note 4 in AnTuTu benchmark: wekt indruk

Inmiddels sijpelt informatie over de Samsung Galaxy Note 4 uit alle hoeken en gaten. Kleine beetjes informatie, wel te verstaan – maar niettemin interessant. Zo krijgen we door de database van de AnTuTu benchmark test een glimp van hoe krachtige de hardware van de Galaxy Note 4 is.

samsung-galaxy-note-4-exynos-antutu-benchmark Samsung Galaxy Note 4 in AnTuTu benchmark: wekt indruk

Om precies te zijn zien we de prestaties van beide versie van de Galaxy Note 4 – met verschillende processoren. De ene met Qualcomm’s Snapdragon 805 processor, de andere met Samsung’s eigen Exynos 5433 chip. Volgens eerdere geruchten is deze laatste de toestelversie die hier in Europa te koop zal zijn – maar meer daarover hieronder.

Opvallend zijn vooral twee dingen. Ten eerste is de Exynos variant van de Galaxy Note 4 op de meeste gebieden sneller dan de Snapdragon versie, waarbij gezegd moet worden dat beide processoren op hun beurt die van de Galaxy S5 achter zich laten.

samsung-galaxy-note-4-exynos-antutu-score Samsung Galaxy Note 4 in AnTuTu benchmark: wekt indruk

Daarnaast doorbreekt de Exynos versie AnTuTu’s illustere grens van 40.000 punten – een symbolische prestatie uiteraard, maar wel eentje die laat zien dat de Note 4 lange tijd zijn mannetje zal staan als het op rekenkracht aankomt.

Overigens lijkt het eerdere gerucht – dat de Europese Galaxy Note 4 deze snelle Exynos processor zal krijgen – inmiddels weer op losse schroeven te staan. Samsung lijkt nog geen knopen door te hebben gehakt wat betreft welke regio welke toestelvariant krijgt met welke processor. Met andere woorden: in feite kunnen we nog helemaal niet weten of we hier in Europa, en Nederland, een Galaxy Note 4 met Snapdragon of met Exynos processor kunnen verwachten.

Maar laten we wel wezen: ontzettend veel zal het niet uitmaken. Want in feite behoren beide processoren tot het neusje van de mobiele rekenzalm.

(via 1, 2)

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Praat mee