Samsung Galaxy Note 10.1 WiFi (GT-N8010) krijgt Android 4.4 KitKat (update: alleen via Kies)

Update: we vermoedden het al, en Samsung heeft inmiddels via Twitter bevestigt dat de Android 4.4 KitKat update voor de Galaxy Note 10.1 alleen via het Kies programma op je PC te installeren is.  Je kunt Kies downloaden van Samsung’s eigen website HIER.

Oorspronkelijke bericht:

Vanaf vandaag is de langverwachte Android 4.4 KitKat update beschikbaar voor de WiFi variant van de Samsung Galaxy Note 10.1 – in Nederland, wel te verstaan.

samsung-galaxy-note-10-1-android-4-4-kitkat-update-xxudne4-nederland Samsung Galaxy Note 10.1 WiFi (GT-N8010) krijgt Android 4.4 KitKat (update: alleen via Kies)

Net geen maand geleden dook de update voor Samsung’s originele Galaxy Note 10.1 – met firmwareversie XXUDNE4 – op in Duitsland. En vandaag komen dus gebruikers in Nederland aan de beurt. Tenminste, als je de WiFi versie van de Note 10.1 hebt, met modelcode GT-N8010.

De Note 10.1 maakt hiermee een flinke sprong, van Android 4.1 Jellybean linea recta naar versie 4.4 KitKat – en dat, bijna twee jaar na de eerste release van het apparaat op de Nederlandse markt.

Je kunt de nieuwe update installeren via het apparaat zelf (update: binnenkort, zo lijkt het), of natuurlijk via Samsung’s Kies programma als je ‘m aan je PC koppelt. Heb jij jouw Galaxy Note 10.1 al geupdate naar Android 4.4? Wat zijn jouw ervaringen?

Als voorproefje zie je hieronder alvast een beknopte walkthrough van de nieuwe Android versie op de Note 10.1 GT-N8000.

(video via)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. IJskonijn zegt

  OTA gaf hij bij mij ookaan dat er geen update was maar de stekker ff in de laptop en kies aangezet en whoopsie …. firmware upgrade wordt binnen gehaald!

 2. Peter zegt

  Heb de tablet via kies aan de pc aangesloten maar volgens kies is de laatste firmware update is al geïnstalleerd, enig idee wanneer de kitkat update beschikbaar wordt?

 3. Lex zegt

  OTA geeft zoals boven aangegeven niets, maar met Kies en draadje kwam de update inderdaad binnen. Update en eerste start kosten wel heeeeeel veeeeeel tijd….

 4. Ralph zegt

  Gister via kies de update gedaan. Maar mijn idee is me tablet trager geworden. Ziet er wel netjes uit de kitkat update.

 5. Derksen zegt

  KIES gedownload. Galaxy note 10.1 2014 edition aangesloten…. en met android 4.3 heb ik de laatste firmware. Hier klopt iets niet. 4.4 was toch beschikbaar?

 6. Jeroen zegt

  Het zal aan mij liggen, maar WAAR zit de software update- knop in Kies????
  De firmware is wel geüpdate, maar Android-versie is nog steeds 4.1… 🙁

 7. theo zegt

  ik heb een note 10.1 GT-N8000, maar helaas nog geen update naar 4.4 via kies. of zie ik iets over het hoofd.
  ik heb ook een note 10.1 2014 en ook daar nog geen update. ik heb alleen op de note 3 een update naar kitkat 4.4.2. gehad, ook op de note 2 die ik heb nog geen update. samsung, jullie laten lang op je wachten.

 8. ron zegt

  Veel bugs, achtergrond afbeelding wordt ingezoomd, instellingen ontbreekt in webbrowser.multischerm werkt niet. Geen kleur meer in de bovenbalk. Op mijn smartphone werkt dit allemaal wel ( behalve multischerm).

 9. Marina zegt

  Vandaag (bij toeval) via Kies een update gekregen naar versie 4.4.2.
  WAT EEN ELLENDE!
  Mijn tablet (note 10.1 GT-N8010) is super traag geworden, veel applicaties starten traag of helemaal niet op.
  Ik zoek nu naar een manier om die update weer terug te draaien.
  Mijn advies: voer die update voorlopig nog niet uit. Blijkbaar zitten er nog heel veel bugs in, waardoor het niet goed werkt om mijn type tablet…

 10. Gert zegt

  4.4.2 via Kies op de N8010 geïnstalleerd. Werkt uitstekend! Niet draadloos maar via de usb kabel. Duurt wel even dus neem er de tijd voor.

 11. Yvonne zegt

  Ik heb via Kies de update gedownload. Ziet er heel mooi uit, maar hij is er wel veeel trager van geworden. Ik heb een Note 10.1

 12. Kor zegt

  Ik heb mijn tablet (note 10.1 GT-N8010) ge-update via Samsung Kies naar Android 4.2.2. Hiermee heb ik de laatste firmware.
  De Note functionaliteit is verdwenen. Het is een gewone tablet geworden. De multiscreen functie werkt niet en de Touchwiz van Samsung is weg.
  Vraag? Hoe wordt het weer een note 10.1 tablet met alle gebruikelijke funktionaliteiten?
  Of moet ik toch over naar Apple o.i.d.? Kan ik weer terug naar de oorspronkelijke versie?

  • Michel zegt

   Met een iPad heb je nog steeds geen S Pen en multiwindow 😉 Maar los daarvan, dat is gewoon raar. Ik zou even met Samsung contact opnemen…

 13. Kor zegt

  Bedankt voor de tip Michel. Na contact met Samsung draait de note 10.1 op 4.4.2. Voor ’t gevoel minder snel. Het is wel wennen aan het gebruik. S pen en multiwindow werken anders. De gebruikershandleiding voor de 10.1 zal herschreven moeten worden voor werken onder 4.4.2!

 14. Maurice zegt

  Laatst ook geupgrade naar 4.4.2, alles werkt goed op de GPS na.
  Heb sindsdien geen optie meer om mijn gps aan te zetten, heeft hier iemand dit probleem ook?

 15. Sandra zegt

  Ik hád blijkbaar nog 4.3 op m’n Note 10.1 2014 edition staan, maar zie net pas dat m’n apparaat al zo’n 3 kwartier ’n nieuwe software update (575.48 MB) aan het binnenhalen is… 4.4 dus?!

 16. Maarten zegt

  Het is nu al november. KIES geinstalleerd voor de GT-N8000. Helemaal niets. Draait gewoon op 4.1.2. Waar zit de update knop in KIES trouwens?

  • roberto zegt

   Dag Maarten,

   en inmiddels is het al weer na sinterklaas. Ik heb ook de laatste Kies geinstalleerd voor de GT-N8000 en bij mij ook nog helemaal niets. Draai ook nog op 4.1.2. Zie ik ook iets over het hoofd. Kies zelf is de laatste versie, ik hoef toch niet eerst actief via KIES nog iets binnen halen? Wie kan me helpen?

    • Maarten zegt

     Helaas, ook met lite zegt het programma dat de laatste versie firmware geïnstalleerd is. Echt belachelijk. Dure tablet die amper te gebruiken is omdat er nog 4.1 software op zit. Ik had er een grote SD kaart bij gekocht, maar met 4.1 kan ik niet eens de apps op de SD kaart zetten. Gevolg: lege SD kaart en vol intern geheugen. Ik baal.

     Ook ik ga een briefje naar Samsung sturen, dit gaat nergens over.

 17. Sjors zegt

  Note 10.1 ge-update.
  Had problemen met vastlopend internet.
  Na 3 uren aan de pc was het klaar.

  Nu weer supersnel !

  Android 4.4 top !

 18. Elles zegt

  Ik heb een Samsung Galaxy Note 10.1 met Android 4.1.2 Hoe kan ik de nieuwe 4.4 versie downloaden? Als ik naar de Samsung site ga, en Kies wil downloaden kan hij het bestand niet openen. Help!

 19. hanzel zegt

  Ik vrees dat de update voor n-8000 3G er echt niet meer komt .
  Waardeloze zaak van Samsung dat update beleid ,en dat voor een toestel van dik 600 euro.
  Exit Samsung, klaar ermee

  • h.den dekker zegt

   Naar mijn mening moeten wij Samsung voor de keuze stellen, of update uitbrengen of een nieuwe tablet, het is nu al twee jaar onveilig om gebruik te maken van internetbankieren.

 20. Marijn zegt

  Hier idem dito…

  Een GT-N8000 die niet de laatste update kan krijgen. Daar koop je dan het vlaggeschip voor. Wel de goedkope versie updaten maar niet de 3G versie.

  Bedankt voor niets Samsung. Ik ga mijn klanten voortaan iets anders adviseren dan Samsung. Iets met een goed update beleid.

  Ondertussen nemen we het gebrek aan service van Samsung maar voor lief en gooien 600 Euro weg. Tijd om te rooten en alternatieve Rom’s te gaan testen.

  Samsung. Bedankt voor niets…

 21. Rob Muller zegt

  Na de update naar 4.4.2. flitst de flitser zonder enige reden regelmatig van mijn Note 10.1 N8010. Kan zelf niet achterhalen wat dit veroorzaakt, laat staan dat ik een oplossing weet om dit te verhelpen. Één van jullie wellicht een idee?

 22. Koen zegt

  Ik heb de Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition en gister de 4.4.2 update gekregen en geinstaleerd. Helaas, want nu heeft de Note geen wifi meer.
  Elk wifi adres is nu “buiten bereik” en we krijgen geen contact meer. We hebben nu een onbruikbare tablet maar wel een heel dure snijplank.

  Iemand een idee hoe dit weer te herstellen is?????

 23. Maureen zegt

  Okay, that’s it.

  Ik ga eens een briefje typen aan Samsung Nederland want dit kan dus echt niet. Ik vertik het om een nieuwe tablet te kopen omdat mijn GT-N8000 amper gebruikt is. Ik heb hem meteen met een tab 4 vervangen met het doel die aan mijn tante te geven en zelf de 10.1 opnieuw in gebruik te nemen.

  Waardeloos beleid van Samsung. Zelfs mijn stokoude Samsung Galaxy S3 heeft nog een update gekregen. Belachelijk gewoon.

Praat mee