‘Samsung Galaxy met flexibel, driezijdig scherm nog deze herfst op de markt’

Volgens een Koreaans rapport zijn zowel Samsung als LG van plan nog deze herfst een nieuwe smartphone met flexibel scherm op de markt te brengen. En om het maar gezegd te hebben: nee, we denken niet dat hiermee de Galaxy Note 4 bedoeld wordt.

samsung-galaxy-round-2 'Samsung Galaxy met flexibel, driezijdig scherm nog deze herfst op de markt'

Het Taiwanese Digitimes citeert een Koreaans rapport, waarin de altijd ongrijpbare ‘bronnen in de industrie’ melden dat beide Koreaanse electronicagiganten – Samsung en LG – mogelijk al in september een nieuwe telefoon willen lanceren met een flexibel, of gebogen beeldscherm.

Tegen die tijd is het bijna een jaar geleden dat we voor het eerst kennis konden maken met Samsung’s Galaxy Round en LG’s G Flex – de eerste toestellen met een daadwerkelijk gebogen beeldscherm. Deze toestellen werden natuurlijk geen grote klappers, maar Samsung en LG markeerden in ieder geval hun territorium met de release ervan.

Het is dus niet zo vreemd dat we – bijna een jaar verder – nieuwe toestellen, met verder ontwikkelde schermtechnologie te zien gaan krijgen.

Volgens het rapport zet LG in op een flexibel scherm met QHD – 2560 bij 1440 pixels – resolutie, terwijl Samsung’s gimmick een scherm zal zijn dat doorloopt over de rand van het toestel.

Nu deden een tijdje geleden geruchten de ronde over een Galaxy Note 4 met zo’n driezijdig beeldscherm, maar inmiddels gaan we er gemakshalve vanuit dat Samsung’s volgende Note een wat conservatiever – lees: platter – design zal hebben. Het nieuwe rapport lijkt dit te onderstrepen. Zowel Samsung als LG zouden hun volgende gebogen smartphone hebben uitgerust met een scherm met een diagonaal van rond de vijf inch – te klein voor een Note, dus.

Dus: kom er maar in, Galaxy Round 2?

Galaxy deal tips

Praat mee