Wat weten we over de Samsung Galaxy Mega 2?

Achter de schermen werkt Samsung aan de volgende generatie Mega telefoon, voor het gemak gewoon maar de Galaxy Mega 2 genoemd. Wat weten we inmiddels eigenlijk over dit toestel?

samsung-galaxy-mega-2-specificaties-release-info Wat weten we over de Samsung Galaxy Mega 2?

Informatie over de Galaxy Mega 2 druppelt maar mondjesmaat naar buiten, en dus moeten we een beetje sprokkelen. Toch is er inmiddels wel degelijk al het een en ander bekend.

Zo lijkt het toestel inderdaad Galaxy Mega 2 te gaan heten, en met modelcode SM-G750 door het leven te gaan. Dankzij deze modelcode weten inmiddels nog een paar andere dingen over het toestel.

Zo laat een zogeheten user agent profile op Samsung’s eigen website zien dat het toestel een schermresolutie heeft van 1280 bij 720 pixels, terwijl de processor een maximale kloksnelheid van 1,5 GHz.

Uit indicaties in de Indiase importdatabase Zauba zou blijken dat het toestel een scherm heeft met een diagonaal van zes inch – sommige vermeldingen zijn nog nauwkeuriger: 5,98 inch. Hier zien we ook een Europese toestelvariant opduiken, met de modelcode SM-G750F.

De Galaxy Mega 2 draait standaard op Android 4.4 KitKat – zo blijkt uit dezelfde user agent profile – en dus lijkt het niet meer dan logisch dat het toestel dezelfde vernieuwde TouchWiz interface aan boord heeft die we nu al kennen van de Galaxy S5.

Tot zover de min of meer bekende specificaties. Als we af mogen gaan op de onlangs onthulde Galaxy W – alleen bestemd voor de Zuid-Koreaanse markt – lijken een acht megapixel camera en 1,5 GB werkgeheugen goede opties. Aan de andere kant: dit zou géén stap vooruit betekenen ten opzichte van de eerste Mega, dus misschien ligt er nog wel iets meer in het verschiet.

Of de Galaxy Mega 2 eenzelfde ‘polycarbonaat-met-putjes’ achterkant zal hebben als de Galaxy S5 valt niet te zeggen, maar gezien het feit dat Samsung deze dit jaar al vaker heeft toegepast is dit alles behalve ondenkbaar.

Over een releasedatum valt op dit moment nog weinig zinnigs te zeggen, en over de prijs kunnen we al helemaal niet speculeren. Echter, erg lang kan het niet meer duren voor Samsung besluit de Galaxy Mega 2 wereldkundig te maken. Het is tenslotte alweer een jaar geleden dat de eerste Mega in de winkel verscheen.

Galaxy deal tips

Praat mee